Annons

Annons

Annons

Kulturen - Ett år med corona

Skeppets corona-åtgärd: slutar med kvällsöppet och fokuserar helt på luncherna – "För öppet måste vi ha"

Restaurant Skeppet har haft snart tre tuffa veckor sedan öppningen fredagen den 13:e mars. Därför gör restaurangen en paus för kvälls- och helgöppet till slutet av maj från och med denna vecka och satsar på luncherna, som ändå gått hyggligt hittills och snittat på ett trettiotal gäster. Andra Gävlerestauranger förändrar också sina öppettider.

Text

Lina Jonsved, Camilla Skoog, Alexander Åhman och Anders Mårdäng på Restaurant Skeppet slutar med kvälls- och helgöppet i två månader för att fokusera på luncherna som dras ut till 17.00 och hoppas krisen har hunnit lägga sig till slutet av maj. Under de snart tre första öppningsveckorna är det i synnerhet en grupp som kommit trots coronalarmet: de trogna Vinkrogen-gästerna (som krögarna drev förut).

Bild: Nils Palmeby

Annons

Skeppet kunde ha fått en bättre start då krögarna samma vecka krogen skulle öppna, fick veta att de inte fick alkoholtillstånd på grund av tidigare ekonomisk misskötsamhet. Samma vecka började corona-epidemins verkningar synas på allvar i Sverige, då regeringen bland annat förbjöd folksamlingar på över 500 personer. Oron har som bekant drabbat restaurangnäringen kraftigt. Skeppet fick känna på det bara första två öppningsdagarna då den fullbokade restaurangen blev av med omkring hälften av gästerna på kort tid.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan