Annons

Annons

Annons

Roni från Gävle fick bukt med ångesten – gick solo och då lossnade låtskrivandet på köpet

Roni Haj Yusuf är känd som frontman i Gävlebandet Fools On The Planet som rönte viss framgång på 10-talet. Efter perioder med mycket ångest och destruktivitet hittade han tillbaka till musiken och är numera soloartist aktuell med brittpoppiga debutsingeln "I Need A Friend (Shake It Off)".

"Rent allmänt har jag tagit tag i mitt mående i år. Och insett att det jag mår riktigt bra av är min musik" säger Roni Haj Yusuf som beskriver sin musik som "inte jätteglad, fast poppig och catchy". Mer pop än rock men fortfarande "cleant och melodiskt" som i Fools On The Planet som han klassar som "gubbrock" i jämförelse med vad han gör nu,

Bild: Nils Palmeby

Annons

Låten har samma enkla ackordföljd tre minuter i genom, och den sätter sig direkt. Det hörs att Roni Haj Yusuf lyssnat mycket på brittiskt 90-tal, inte minst Stone Roses, på nya singeln "I Need A Friend (Shake It Off)". Ibland är den bästa lösningen den enklaste och så var det i fallet då soloartisten Ronî föddes, som skrivs med stora bokstäver och den typiskt kurdiska cirkumflexen över i:et. Gamla bandet Fools On The Planet hade spelat ut sin roll. Det blev enklare att enbart samarbeta med en person till: gamla parhästen Jacky Fonteles Eriksson, som har spelat bas, producerat och gjort musikvideo i det nya projektet, där mer är på väg ut.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan