Annons

Annons

Annons

Exklusiv videopremiär: Itäkeskus - Första maj (Röven på svaj)

Mattias Beijmo och hans punkband Itäkeskus är tillbaka med en musikvideo som släpps lagom till första maj med det passande namnet "Första maj (Röven på svaj)". Även denna gång är det socialdemokratin som får sig en släng av sleven, men också Lars Beckman. Se videon exklusivt hos oss innan bandet släpper den själva.

Text

Skärmklipp från videon "Första maj". Bild: youtube.com.

Annons

I oktober berättade vi om före detta socialdemokratiska politikern Mattias Beijmos nya punkband Itäkeskus. Den första låten "Trycker på en knapp" handlade om Socialdemokraternas flyktingpolitik och nämnde en person vid namn Elin, som ganska uppenbart fick antagas syfta på Elin Lundgren.

Annons

Annons

Nu är Itäkeskus tillbaka med ep:n "Arbetets söner" som släpps på första maj. Passande nog, d¨å kritiska låtar om socialdemokratin, med en viss slagsida åt Gävles lokala S-politiker, är en röd tråd. Bandet släpper en musikvideo till låten "Första maj (Röven på svaj)" onsdag 29 april, men redan nu under tisdagskvällen kan du se den här.

– Grunden till låten var regeringens beslut om slopad värnskatt. Då tänkte jag på vad en person som varit med i Socialdemokraterna sedan 30-talet skulle säga om det. Skulle den personen kunna tänka sig att gå runt med ett plakat där det står "Slopad värnskatt" på första maj? frågar Mattias Beijmo retoriskt.

Musikvideon:

Inbäddat innehåll

Han vill med låten visa på olika exempel i vad han ser som socialdemokraternas svek mot sina ideal. Gävlemoderaten Lars Beckman tittar också fram i videon vilket delvis beror på att han enligt Beijmo är "en fantastiskt komisk figur" men också för att han anser att skillnaderna mellan den sakpolitik Moderaterna och Socialdemokraterna för är små numera.

De andra låtarna på ep:n som finns på Soundcloud redan nu är tidigare nämnda "Trycker på en knapp", "John Zanchi" och en cover på Eddie Meduzas "Såssialdemokraterna". I musikvideon syns också Mattias Beijmos son och hans hiphopgrupp Shady Ritz som även de är aktuella med ny musik.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan