Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: En enda olycka med transformatorstationen och vi är utan det näst viktigaste i livet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Blir transformatorstationen av så har vi ett riktigt hot mot vårt dricksvatten, skriver signaturen.

Bild: Arkivbild, Agnes Fäldt

Annons

Alla beslut fattas med en ekonomisk grund, särskilt inom politiken där miljöaspekten hamnar i skymundan. Men det är inte bara miljöaspekten som hamnar i skymundan, utan även mänsklighetens framtid.

Drastiskt? Nej inte speciellt, mer typiskt politiskt spel med något som allmänheten inte tänker på. Allmänheten ser och hör det politiken talar om, nämligen hur många arbetstillfällen och pengar det genererar i kommunen.

Annons

Annons

Människans grundläggande behov är luft, vatten, mat. Vi klarar oss cirka tre minuter utan luft, cirka tre dygn utan vatten och cirka tre veckor utan mat.

Med rigorös säkerhet och med dagens teknik i Vattenfalls "moderna anläggningar" ska det inte kunna hända, och om det händer så finns det kärl som ska fånga upp isolervätskan.

I moderna anläggningar finns ingen större erfarenhet med tanke på avsaknaden av långsiktig forskning, alltså inget som styrker teorin. Det är inte många som varit inne på ett område där det finns transformatorer, men det är ingen miljövänlig verksamhet.

Jag är övertygad om att ett område där det stått en transformatorstation måste genomgå omfattande sanering innan ett bostadsområde skulle kunna byggas på samma mark, vilket är tänkvärt.

Låt oss tänka att beslutet om byggnationen godkänns i alla instanser och det verkligen blir av. Då har vi ett riktigt hot mot vårt dricksvatten. Det vill säga, en enda olycka med översvämning av kylvätska där ett så kallat kärl är trasigt, kanske utsatt för sabotage, gör att vi blir utan det näst viktigaste i livet – vatten.

Trebor

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy