Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om vindkraft, transformatorstationen, Ikea med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatten i GD visar att Gävles politiker är delade i cirka 50-50 om Jungfrukusten ska förstöras av de kustnära jättestora vindkraften. Heder åt de politiker som anser att hela jordens klimat är viktigare än vår egen vackra närmiljö, Jungfrukusten.Så, Gävle lokalpolitiker, stå upp för jordens klimat!

Klimatsmart?

Vindkraftsexploatörerna till Utposten 1 motiverar sitt lokalengagemang med lokala jobb, så många som 200 jobb under arbetet. Har ni sett den entreprenör som anlitar närmaste granne i stället för sakkunnig expertis när ett arbete ska utföras? När vindkraftverken i Jädraås byggdes, så kom inrest arbetskraft i egna husbilar och husvagnar och hade med sig egen mat. Så mycket för den bygdesatsningen!

Annons

Födelsedagsbarnet

Nu har bussgatan på Öster blivit avstängd igen. X- trafik anser att det är felbyggt och det är risk för skador på bussarna. Det är ju inte första gången som bussgatan har blivit felbyggd. Varför blir man aldrig klar med bussgatan? När man tittar på bussgatan som den är byggd nu, så undrar varför det blir skador på bussarna. Gävle kommun och X- trafik har ett ansvar för att vi som bor på Öster också kan åka kommunalt med linje 14.

Annons

Bussresenären

Om Vattenfall bygger sin transformatorstation en mil ifrån vattentäkten så finns det ingen garanti vid ett haveri att inte oljan når vattentäkten. Det måste vara bättre att bygga en bassäng som de har kontroll över, givetvis brandsäker och frostsäker.Det största felet är att de som planerar inte tar med de negativa sakerna i planeringen man ser bara det positiva. Vi har politiker som ska fatta beslut i frågor där de måste lita på tjänstemän.

Lutfisktorparen

Hur länge har människan varit beroende av rent vatten? Hur länge har människan behövt telefonen? Hur länge har människan behövt internet? Hur länge har människan behövt serverhallar? Hur länge kommer människan behöva rent vatten? Hur länge kommer det att behövas telefoner? Hur länge kommer internet att finnas kvar? Hur länge kommer det att behövas serverhallar? Tänk om teknikutvecklingen fortsätter ta språng. Tänk om serverhallarna flyttar ut i rymden. Tänk om vi faktiskt inte vet hur länge våra system varar. Tänk om vi alltid behöver rent vatten. Bygg inga transformatorstationer på vår vattentäkt!

Annons

Björn Marklund

Kommentar till DDT: LRF:s ordförande skrev för ett tag sedan en debattartikel där han efterlyste arbetskraft dels till jordbruket dels till skogsbruket men han var mycket pessimistisk. Han skrev att "de kommer första dagen, andra dagen är de hemma, antingen så är det orken som tryter eller så är det viljan som saknas." Jag skulle nog tro att det är latmasken som har tagit överhanden på dagens ungdom.

Annons

70+

Carl Bildt.

Bild: TT

Carl Bildt tar även nu i coronatider chansen att tala om "hur det ligger till" då Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten inte beter sig som han vill. "Det här är inte en kris där man ska sätta sig på höga hästar" får vi veta. Men om nu Tegnell och FHM ska kunna sadla på får de väldigt länge leta med både ljus och lykta för att till slut upptäcka att varenda hög häst sen lång tid tillbaka är upptagen av Carl Bildt, mannen som alltid vetat bäst.

EIF

Svar till "Besviken före detta Ikea-kund": Jag känner igen detta bemötande från Ikea i Valbo. Vi köpte ett kök och kommunikationsproblem hos personalen resulterade i att vi fick extra kostnader. Vi skulle få en kompensation som uteblev och det gick inte att prata vare sig med personal eller kundtjänst. Så jag kan bara säga: Handla i de butiker där det finns bra service och om det är lite dyrare så ta den kostnaden. Det är det värt.

Gå en kurs i kundbemötande

Svar till "Besviken före detta Ikea-kund": Ikea är inget att ha längre. Står och hånflinar, otroligt! Nej, Ikea är inte längre Ikea. Det var bra, men det var då det! Kunder får inte ens bestämma vad de ska betala med. Uruselt!

Bojkottat för länge sedan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan