Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaChefredaktörens krönikor

Katarina Ekspong
Katarina Ekspong: Vi storsatsar med 84 livesända toppmatcher

Nu kan vi vara till extra stor glädje. När fotbollen drar igång utan publik sänder vi alla matcher med våra tre bästa fotbollslag, Gefle IF och Sandvikens IF, på vår sajt. Det innebär livesändningar av sammanlagt 84 matcher, 58 i herrarnas Norretta och 26 i damernas Elitetta.

Text: 

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Katarina Ekspong, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Bild: Anna Höglund

Annons

Det är härligt att säsongen äntligen börjar på söndag, men det är samtidigt trist att publiken inte kan vara på plats på grund av restriktionerna under pågående pandemi. För oss känns det ändå riktigt bra att kunna bidra, så att alla prenumeranter trots allt kan följa matcherna i direktsändning.

Det är en storsatsning från Gefle Dagblads sida, exklusivt för våra prenumeranter. Förra året märkte vi av det stora intresset, framför allt för Gefle IF, och vi är därför glada över att kunna bjuda på ännu mer fotboll i år. Alla prenumeranter kan logga in på gd.se för att följa matcherna.*

Jag ser fram emot att sportredaktionen kommer att gå från en frustrerande overksam tillvaro i sportvärlden till ett snudd på ursinnigt tempo redan i helgen:

Annons

Första match är klockan 13 på söndag då Sandvikens IF möter Sunnanå, borta (Elitettan). Därefter följer Sollentuna-Gefle och Sandviken-Karlslund i herrettan med matchstart klockan 14 och klockan 17. Här kan du se hela spelschemat för herrarna.

Annons

Foto: Gun Wigh. Gefle IF:s Erik Granat och Amadou Kalabane under en träningsmatch i våras, när de fick spela matcher.

Rättigheterna till sändningarna hade vi avtalat om innan coronaviruset drog in i landet, i ett samarbete mellan oss i Bonnier News Local (före detta Mittmedia), den lokala mediekoncernen NTM och Expressen. Det är en av fördelarna för oss som lokaltidning med att ingå i Bonnierkoncernen, utan dem hade vi inte haft muskler nog att köpa rättigheterna till herrettan. Live-sport har nämligen blivit allt hetare på marknaden.

Så här såg det ut när studenterna sprang ut vid Vasaskolan förra året.

Bild: Markus Boberg

Men det är inte bara sport vi satsar på. Vi kommer i dagarna vara på plats och göra mängder av bildspel, samt ett par filmer, när studenterna springer ut från gymnasieskolor i både Gävle och Sandviken. Även den stora satsningen, med reportrar och fotografer på många olika skolor under ett par dagar, är givetvis exklusivt till för alla våra prenumeranter.

Annons

Annons

Smittskyddsläkare Signar Mäkitalo har medverkat i många av vårens livesändningar.

Bild: Erik Wikström

Vi har under hela våren satsat stort på livesändningar av coronanyheter; regionens återkommande presskonferenser samt även Folkhälsomyndighetens och regeringens dito har följts av många tittare vecka efter vecka. Det har varit en osedvanligt tung vår med allvarliga händelser som påverkat varenda en av oss.

Min förhoppning är därför att de två nuvarande satsningarna bjuder på en hel del glädje och nöje, trots denna oroliga tid.

* Fotnot: Mer information om hur man loggar in kommer under veckan för den som är osäker.

Annons

Annons

Till toppen av sidan