Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vårda Folke Löfgrens park

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Här hade kråkor, kajor och skrattmåsar ett dukat bord, konstaterar skribenten.

Bild: Privat

Annons

I Gästriklands Kulturhistoriska förenings årsskrift 2017 har Barbro Sollbe tecknat ett vänporträtt av Folke Löfgren. ”För många Gävlebor personifierade han Gävles stadsbild och Gävles historia.”

Välförtjänt har han fått en vacker park vid Silvanum uppkallad efter sig. Bord och bänkar vid Gavleån lockar många och den otillräckliga papperskorgen svämmar över. Bilden från den gångna helgen talar sitt tydliga språk.

Annons

Annons

Kråkor, kajor och skrattmåsar har dukat bord. Jag har uppmanat kommunen att tömma papperskorgen dagligen under den varma årstiden. Vem vill rasta bland sopor och matrester? Plast riskerar att hamna i ån och slutligen i havet. Jag förstår inte meningen med att skapa en fin parkanläggning om man inte sköter den.

Jag vill minnas att jag läst att kommunen skulle förstärka renhållningen av Boulognerskogen sommartid under veckosluten. Den insatsen borde rimligen innefatta också Folke Löfgrens park. Städningen måste bestämmas av behovet och kan därför inte begränsas till normal arbetstid måndag-fredag. Eller vad tänker kommunen?

Tomas Attorps

Annons

Annons

Till toppen av sidan