Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Tack till alla er som stöttar våra medlemmar

Vi hör att ni är många som uppskattar det arbete som medlemmarna i Kommunal gör och vi fackliga företrädare är stolta över att få representera dem, skriver styrelsen för Gävleborgssektionen av Kommunal Mitt.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

Det finns omkring 230 olika yrken inom Kommunals avtalsområden och flertalet av dem står just nu i frontlinjen av pandemin och de bär Sverige genom krisen. Medlemmarna är oerhört viktiga för att vårt samhälle ska fungera. Hos Region Gävleborg har vi bland annat undersköterskor, skötare, transportörer, lokalvårdare och vaktmästare som dagligen möter coronaviruset på nära håll.

Annons

De här yrkesgrupperna måste få bättre anställningsvillkor, mycket bättre arbetsmiljö och definitivt högre löner för att fler ska välja att arbeta inom dessa områden i framtiden. De behöver många fler kollegor för att kunna klara av servicen i Sverige framöver.

Annons

Vi hoppas och utgår ifrån att alla ni som i dag stödjer oss även kommer att stå bakom Kommunal när vi i höst ska förhandla högre löner och bättre arbetsvillkor för medlemmarna – för vi behöver allt stöd vi kan få! Tack till alla er som stöttar oss!

Styrelsen i sektion region Gävleborg

Kommunal Mitt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan