Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: 20 miljoner skäl att inte lyssna på moderatpolitikerna Stenvard och Hägg

Moderaterna under ledning av regionråden Patrik Stenvard och Alexander Hägg vill utreda om Larmcentralen (112) ska övergå i egen regi. Det är så viktigt att M har skrivit en motion i frågan. Skälet är att de tror att det blir billigare, skriver Jan Lahenkorva, S.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jan Lahenkorva, S.

Bild: Christian Massana

Annons

Hållbarhetsnämnden vill utreda om kollektivtrafiken blir billigare att bedrivas i egen regi. Regionråden Stenvard och Hägg blir då så upprörda att de nödgas skriva en debattartikel där man kallar en sådan utredning för socialism. Är det viktigare för Stenvard och Hägg att kollektivtrafiken bedrivs av privata aktörer än att vi har en väl fungerande kollektivtrafik i hela länet?

Annons

Annons

Vidare uttrycker de moderata regionråden kritik mot att kollektivtrafiken använder lokalt producerad biogas istället för andra bränslen. Kanske har de lyssnat för mycket på sina partikamrater som haft ekonomiska intressen i bolag som säljer andra fossilfria bränslen istället för att tänka på hur vi får mest kollektivtrafik för pengarna? Att påstå att biogasen skulle långsiktigt vara dyrare än exempelvis HVO är ett löst antagande, ett hittepå.

Hittepå är ju för övrigt en av Stenvards och Häggs starkare sidor. Ni kommer väl ihåg deras påstående om att regionen förlorar 20 miljoner i reklamintäkter på bussarna. 20 miljoner som vid närmare granskning visade sig vara omkring en miljon. Det finns därför 20 miljoner skäl att inte lyssna på Stenvard och Hägg.

Jan Lahenkorva, S

regionråd

Annons

Annons

Till toppen av sidan