Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Den socialistiska ideologin får gå före Gävleborgarnas bästa

Välkommen in i debatten Jan Lahenkorva, S, det var ett tag sedan. Vi har saknat er, skriver Patrik Stenvard och Alexander Hägg, M.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard och Alexander Hägg.

Annons

Vi är på inget sätt förvånade över att socialdemokratin med flera vill göra kollektivtrafiken mer socialistisk, däremot är vi aningen förvånade över att exempelvis centern, som också ingår i den (S)tyrande majoriteten, kan gå med på detta. Vi brukar vara överens om vikten av entreprenörskap och att skapa goda förutsättningar för det regionala näringslivet, här vill man göra tvärtom.

Annons

Annons

Den lösning vi har i dag med privata entreprenörer fungerar överlag väldigt bra. Kollektivtrafik i egen regi skulle innebära ett dyrare pris och genom det sämre utbud på bussturer. Det blir tydligt att den socialistiska ideologin får gå före Gävleborgarnas bästa.

Lustigt att du nämner egna intressen Jan, det får oss osökt att tänka på det förlusttyngda kommunala bolag som producerar biogasen och som styrs av dina partikollegor. Ett bolag som skapades för att få MP:s lojalitet så att S kunde behålla makten i Gävle Kommun för några mandatperioder sedan. Det varken fanns eller finns ekonomiska eller miljömässiga skäl. Dina partikollegor har också gett mångmiljonbelopp till detta politiska prestigeprojekt för att hindra det från konkurs.

Vad gäller de förlorade reklamintäkterna vi missar på våra bussar så kvittar det egentligen om det är en miljon eller 20, att ta bort reklamen på grund av ideologiska skäl trots att det innebär en högre kostnad för resenären är någonting vi aldrig kommer ställa upp på.

En sak vi alla vet är att socialism är dyrt. Om det så gäller biogas, vindkraftshaveri eller kollektivtrafik i egen regi. Och den gemensamma nämnaren är alltid att det handlar om någon annans pengar, nämligen skattebetalarnas pengar.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Alexander Hägg, M

regionråd i opposition

Annons

Annons

Till toppen av sidan