Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi uppmanar alltid att fylla poolen med sjövatten i ställer för dricksvatten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns alternativ till dricksvatten, skriver Gästrike Vatten.

Bild: Arkivbild

Annons

Svar till "Vattendrickare": Vid varma och soliga dagar ser vi att många använder mycket vatten vid samma tidpunkt och vattenverken går på näst intill maxkapacitet. Den höga förbrukningen kan bli ett problem då vattenverken får svårt att leverera så stora mängder vatten och det riskerar att bli trycklöst i ledningarna.

Sedan 24 juni har Gävle och Valbo med ytterområden gult läge vilket innebär att det finns risk för vattenbrist framöver. Vi behöver vara sparsamma med vattnet för att det ska räcka till dryck, matlagning och hygien.

Annons

Annons

Om förbrukningen fortsätter vara hög samtidigt som grundvattennivåerna sjunker kan vi behöva gå över till rött läge, vilket innebär bevattningsförbud. I dagsläget är det inte förbjudet att fylla poolen med dricksvatten men vi uppmanar alltid till att fundera på om det är nödvändigt att fylla poolen med dricksvatten. Precis som du säger,så finns det alternativ. Det går bra att använda till exempel sjövatten.

Tack för att du tänker på att använda vattnet smart. Genom att diska och tvätta med fulla maskiner, duscha i stället för att bada, samla regnvatten i tunnor för att vattna i trädgården,så blir vi vattensmarta.

Med vänlig hälsning

Gästrike Vatten

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy