Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om Storviksbadet, Lyftet, coronatest med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet.

Bild: Arkivbild

Annons

Har Sandvikens kommun räknat rätt beträffande upprustningen av Storviksbadet? I Kiruna bygger man ett nytt badhus för 290 miljoner kronor med 14 bassänger, relaxavdelning, två vattenrutschbanor och en restaurang, enligt tidningen Byggvärden. Det blir cirka 21 miljoner per bassäng. Hur kan det då kosta 20-25 miljoner att rusta upp en utomhusbassäng i Storvik?

JanA

Apropå friskolan Lyftet: Hur kommer det sig att ägarna kan ta ut över fem miljoner i vinst? Att de ska få en bra lön är givet, men inte vinster i miljonklass. Vad är det för fel när våra skattepengar får användas på det kär sättet? Ändra villkoren för vinstuttagen eller stäng friskolorna! Om ägarna har någon som helst moral, låt vinsten gå tillbaka till skolan, och använd pengarna där. Det är väl där de är avsedda att vara.

Annons

Annons

Ur led är tiden

Centerpartiet har ju nyligen gått ut med ett alldeles strålande skattesänkningsförslag fö Sveriges pensionärer. Varför kan inte våra politike nöja sig med en liknande skattesänkning vid deras kommande löneförhandlingar? Pensionärer och politiker har uppenbart ungefär samma arbetsuppgift: Upptagna med att göra ingenting.

lassE

Regionen har ju börjat med självtestning av corona. Man förväntas ta provet själv. När medicinskt utbildad personal tar provet så för de en tops långt upp i näsan respektive halsen. Som jag förstått så klarar man inte att göra det själv. I fredagens tidning säger smittskyddsläkare Lasse Wesslen att självtesten är tillförlitliga. Det är de säkert, men är provtagningen tillförlitlig? Om man har tagit provet på fel sätt så spelar det väl ingen roll om testet är tillförlitligt. Kan man lita på ett resultat där man själv tagit provet? Skulle gärna höra Wesslens åsikt om detta.

Jonas

Svar till "Gör om och researcha!" 13/7: Du får nog läsa på lite bättre. " Babsan", Lars-Åke Wilhelmsson, är från Furuvik. Nog är det mer Gävle än Tord Lundström som är från Kiruna. Eller Lassgård som är från Jämtland. Inget ont om dessa för övrigt, de är utmärkta var och en på sitt vis. Titti Shultz må vara från Gävle, men så känd är hon väl inte? Överhuvudtaget tycker jag att hela idén med Walk of Fame är ett lillebrorskomplex. Var i Sverige finns det något liknande? Ja, det är spårvagnarna i Göteborg då, annars får man åka till Hollywood, så vitt jag vet...

Annons

Annons

Torbjörn B

Är det fler än jag som har märkt att ringduvorna har ökat. De hörs och syns lite överallt nu. Förra året tror jag inte det var så många som i år. Vad beror det på? De är så fina och deras kurrande ljud är trevligt att höra.

Djur- och naturälskare

Svar till Larz Gustafsson: Tycker du att plocka bär och sätta plant inte är tillräckligt bra jobb för att tjäna pengar till försörjning? Ett säsongsjobb som har ett slutdatum. Hur många människor tror du har gått till tråkigt jobb i åratals utan annat slutdatum än pension? Dessa människor behövs. Vem ska annars göra tråkiga själsdödande jobb (ditt uttryck)? Vär snäll och berätta det för mej och alla andra som undrar.

Ej arbetslös

Svenska kyrkan annonserar om att de är mer oroliga för hur människor ska få mat, än för coronaviruset. Börja med att använda alla annonspengarna till mat! Det är många tusenlappar som går till spillo där.

Mycket vill ha mer! Det renoveras kyrkor på många håll i landet så kyrkan verkar vara välmående. Ändå tigger man pengar via annonser. Hur rimmar det? Där måste något vara fel.

Jag är medlem i Svenska kyrkan och kommer att så förbli, men kyrkan står inte för att vi ska värna om det svenska folket först.

Det finns så mycket pengar i Svenska kyrkan, så använd dessa. Kan eller törs någon från Svenska kyrkan svara på detta?

Troende

Annons

Annons

Till toppen av sidan