Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Sälj inte S:t Ansgars hus

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten vädjar om att kyrkan inte ska sälja S:t Ansgars hur.

Bild: Arkivbild

Annons

Kyrkan har redan sålt gamla komministerbostaden, Staffans församlingshem, Olofsgården med så mycket barn och ungdomsverksamhet, samt prostgården intill Heliga Trefaldighets kytka.

Nu hyrs gamla tingshuset som inte är lämpligt som församlingshem. Akustiken är hemsk vid soppluncher och samlingar. Nu sitter vi 22 personer i rum med plats för 16. Ungdomarna får till exempel inte vara fler än 15 i sin lokal för brandrisken Om brandlarm skulle utlösas måste de krypa ut genom ett litet runt fönster till brandstegen. I Olofsgården var ungdomarna fler.

Annons

Annons

Vår kyrkoherde och expedition får inte plats utan hyr dyra lokaler i Teknikparken, utanför stan! Receptionen har nu också flyttat dit.

S:t Ansgars hus måste repareras sägs det – ja men reparera måttligt. Vi behöver inte konferensstandard. Bara el och vatten fungerar och brandsäkerhet finns så kan vi fylla huset med verksamhet. Nu hyr pastoratet dyra lokaler som inte passar.

S:t Ansgars hus var en gåva insamlad av församlingsbor i Heliga Trefaldighets församling. Bara tomten är värd en förmögenhet. Nog borde det finnas en kunnig elektriker i Gävle som kan bedöma vad som absolut måste bytas eller ändras av befintliga el-ledningar. Likaså någon som kan kolla VVS.

Nu finns tre toaletter på övervåningen och en på bottenplan. Vi kan väl stå i kö som tidigare. Köket behöver inte byggas om nu, men på sikt. Vi köper ändå färdig soppa eftersom köken inte är godkända för matlagning för många. Det kan fortsätta. De lokalerna är ändå bättre än dem vi hyr nu.

När församlingen får råd kan den stora vinden inredas till kontor och lokaler för ungdomar. Släpp Teknikparken så vi kan hålla oss i stan med S:t Ansgars och Tingshuset.

Med vänliga hälsningar

Birgitta Jagell

f.d. församlingsbo som vill vara i S:t Ansgars

Annons

Annons

Till toppen av sidan