Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är mycket enkelt att utveckla Storviksbadet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag vet att det finns familjer som har flyttat till Storvik tack vare Storviksbadet, skriver skribenten.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Goddag herr Kärnström! Och till alla styrande kommunpolitiker i Sandviken.

Jag skriver inte brev så ofta, men anledningen till att jag skriver är Storviksbadet. Alla områden i Sandvikens kommun mår inte bra, det har var och en kunnat läsa i tidningar och höra på lokalradion. Man hör ortsbefolkningen samtalar, resonerar med varandra och allt oftare har helt andra åsikter än kommunalpolitikerna.

Annons

Det verkar som att ni politiker har glömt att ni förvaltar och ska utveckla, i detta fall Sandvikens kommun och alla ytterområden, inte bara centralorten ska må bra. Klarar ni inte detta, är det uppenbart att det finns en stor oförmåga att styra så att hela kommunen gagnas. Tänk på detta!

Storviksbadet är det enda utomhusbadet med bassänger och tempererat vatten som finns i Sandvikens kommun. Normalt sett borde det vara fint att ha en sådan här anläggning, som dessutom är väldigt välbesökt. Jag vet att det finns familjer som har flyttat till Storvik tack vare Storviksbadet. Själv badade jag där första gången 1970, ingen lyx, jo gräsmattor. Här trivs man bra, både gammal och ung.

Annons

Det går på ett mycket enkelt sätt att utveckla. Till exempel låna ut/hyra ut parasoll och solstolar, en volleybollplan med mera.

Ett sådant här bad fungerar lite som en ”skola” för tuffingar, de får på ett enkelt sätt snabbt veta hur man beter sig mot andra, och blir för det mesta hjälpsamma och bra medmänniskor, och det är då man tycker att det är så tråkigt, när det verkar som om ni inte vet hur ett samhälle fungerar.

Det finns mycket för ungdomar i dagens samhälle som är rent av dåligt. Att vara tillsammans med kompisar på badet och simma, hoppa och kanske någon bollsport det ger bra fysik, hen blir trött på ett skönt sätt, kommer att fungera bättre i samhället.

Hur tänker ni politiker? Det här är inga stora pengar det är frågan om. NI måste tänka, vi vill ha ett bra samhälle!

Jag har ett förslag: Alla ytterområden ska få en viss procent av det som kostas på och förbättras i och på alla ställen i Sandviken per år. På så vis skulle man tyvärr, även i Sandviken få lov att avgöra om något verkligen behövs, kanske bara rustas i stället för att bytas eller skjutas på framtiden.

Annons

Det finns stor kunskap om allt som rör badanläggningar i närområdet, så det är bara kostnader som har med verkligheten att göra, som accepteras! Ord som jämlikhet och solidaritet, använder man dem bara vid valår?

Med vänlig hälsning

KSE

Annons

Annons

Till toppen av sidan