Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Centern har tappat kontrollen över hälsocentralerna

Det är dags att Centern börjar tala klarspråk kring länets hälsocentraler och skippar flosklerna, skriver Patrik Stenvard, M.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Stenvard, M.

Bild: Joanna Wågström

Annons

Centerns samarbetsparti S har tydligt uttalat att de vill se färre hälsocentraler. Vill Centern i Gävleborg som sossarna se färre hälsocentraler eller vill de som sin vice partiledare se fler mindre hälsocentraler? Detta är en konkret fråga som kräver ett konkret svar. Vems linje gäller?

Centern verkar heller inte ha förstått sitt eget förslag och vad det innebär i praktiken, det är riktigt oroande. Det positiva är att inget beslut ännu är fattat och det finns ännu tid att stoppa avvecklingen av nära vården. Det är dags att centern släpper prestigen.

Annons

Annons

För oss moderater är det viktigt att hälsocentralerna ligger nära våra medborgare, att patienten ska ha möjlighet att välja en enhet som denne är trygg med och att det där erbjuds specialistläkare som är på plats fysiskt. Tydligare än så blir det inte.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy