Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Patrik Stenvard fortsätter att fäktas mot väderkvarnar

Sin vana trogen fortsätter Moderaten Patriks Stenvard (GD Debatt 4/9) fäktas mot väderkvarnar. Även om substansen i utfallen är något tunn så är viftandet i luften åtminstone lite underhållande att följa, skriver Per-Ewert Ohlsson-Björk, C.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Per-Ewert Ohlsson-Björk, C.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

Jag har inga illusioner om att Moderaternas politik är konsekvent över en längre tid. Men i det senaste inlägget tycks det glädjande nog som att vi stundom delar åsikt.

För Centerpartiet har det alltid varit och kommer alltid vara av största vikt att hälsocentraler finns nära medborgarna. Valfrihet att välja den vårdgivare man är mest trygg med och erbjuder den vård som passar den enskilde bäst. Vilket självklart innefattar att det finns läkare på plats. Precis det som Moderaterna nu uttrycker.

Annons

Annons

Men till skillnad från Moderaterna inser vi att såväl kvalitet som tillgänglighet stärks genom mindre detaljreglering. Mindre detaljreglering är viktigt inte minst för de mindre vårdgivarna och de som finns på mindre orter. Men att Moderaterna inte värnar vare sig vårdtagare och hälsocentraler utanför de större städerna är inget att lyfta på ögonbrynen över.

Vad som dock är anmärkningsvärt är att Patrik Stenvard drar slutsatsen att om de politiska pekpinnarna blir färre så kommer vårdgivare inte bry sig om kvalitet och att ge sina patienter bästa möjliga vård. Inte heller att vi som medborgare har initiativförmåga att välja eller välja bort en vårdgivare.

Centerpartiet tror dock alltjämt på att större frihet skapar innovation och mångfald och att vi som medborgare vill och kan välja det som passar oss bäst.

Per-Ewert Ohlsson-Björk, C

vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy