Annons

Annons

Annons

Sofie från Gävle skulle bli skådis – nu har hon hittat sin passion bakom kameran i stället

På bara några år har Hilletjejen Sofie Bällstav, 32 lyckats bli en framgångsrik castare, det vill säga den som väljer skådespelare, främst inom barnproduktioner på Sveriges television. Det är hon som har hittat supertalangen i "Trex" och alla barn i "Labyrint". I höst är hon aktuell med den andra säsongen av serien "Tjejer", som är hennes första regijobb.

Text

På cv:et kan Sofie Bällstav även lägga samhällsprogram då hon under sin kortpraktik fick hoppa in som klippassistent hos produktionsbolaget Storyfire som gjorde "Länge leve demokratin" med Jan Scherman. Hon har också jobbat med serien "En perfekt förälder" där hon bland annat fick hitta en barnfamilj som har totalt skärmförbud. Bild: Privat.

Annons

Sofie Bällstav sökte lätt skoltrött och utan drama-erfarenhet till teaterlinjen på Vasaskolan. Hon kom in och fortsatte även efter gymnasiet på samma bana då hon kom in som 19-åring på Calle Flygares teaterskola i Stockholm. 26 år gammal insåg hon att hon saknade det sista driver som krävs för att arbeta professionellt som skådespelare. Hon fastnade för tv-produktionsspecialist-utbildningen på Kaggeholms folkhögskola där hon började 2016 och gick ut 2018.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan