Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: I oktober kan allmänheten på nytt tycka till om biblioteket

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Helene Börjesson, MP.

Bild: Kristian Ekenberg

Annons

Svar till Lars Biörck:

Hej Lars!

Detaljplanearbetet för kvarteret Gefle Vapen, där det nuvarande Stadsbiblioteket ligger och där ett kultur- och bildningscenter nu ska byggas, är i full gång. För att byggprojektet ska kunna söka bygglov krävs en ny detaljplan.

Annons

Annons

Detaljplanen var ute på samråd i april, därefter har tjänstemännen på Livsmiljö Gävle bearbetat underlagen efter de synpunkter som lämnats in. I oktober kommer detaljplanen att gå ut på granskning, då kan allmänheten på nytt tycka till.

Förra året genomfördes också flera medborgardialoger, där Gävleborna uppmuntrades att komma med synpunkter och önskemål på innehållet i Gävles nya mötesplats. Möjligheten att lämna förslag har skett både via fysiska möten och digitalt. Över 500 förslag på främst innehåll och funktion, men även form och uttryck inkom från medborgarna. Detta arbete kommer att ligga till grund för hur huset formas när det är dags att söka bygglov. Att flytta ett stadsbibliotek kräver en mycket omfattande planering, därför sker detta arbete parallellt med detaljplanearbetet.

Medborgarna kommer fortsatt kunna engagera sig i Gävles nya centrala mötesplats och bland annat planeras för en offentlig namntävling. Vi tackar för visat engagemang i frågan och hoppas att vårt svar har förtydligat att det kommer fortsätta finnas en hög grad av delaktighet för Gävleborna i processen kring ett nytt kultur- och bildningscenter.

Jörgen Edsvik, S

kommunalråd

Helene Börjesson, MP

ordförande kultur- och fritidsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan