Annons

Annons

Annons

Annons

Musikhuset öppnar restaurang och börjar servera alkohol – men musiken är fortsatt i fokus

Musikhuset bildar snart ett nytt aktiebolag som ska få in pengar via scenverksamhet och en ny restaurang med serveringstillstånd i byggnaden. Dock fortfarande med ett givet fokus på att den lokala musiken ska få ta plats.

Emelie Lundin, Git Sundberg, tidigare ordförande för Musikhuset, Sofia Nohrstedt, kulturchef, Gävle kommun, Helene Börjesson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Malin van Der Kaaij, verksamhetschef på Musikhuset, Agneta Wiklund-Hedberg, Studieförbundet Vuxenskolan samt Torgny Jacobsson, ordförande i föreningen Musikhuset. I styrelsen sitter även Marianne Hane från SV.

Bild: Nils Palmeby

Annons

Musikhusets verksamhetschef Malin van der Kaaij tog den första kontakten med kommunen i frågan för ett och halvt år sedan och presenterade då den plan som nu är klar. Kommunen som betraktar huset som ett av de viktigaste för Gävles kulturliv går därför in med ett verksamhetsbidrag till husets barn- och ungdoms-, samt ideella musikverksamhet. I samband med detta tar föreningen Musikhuset som funnits sedan 1987 över driften av huset.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan