Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Att lägga ner byskolor och Storviksbadet kräver tydligen inga konsekvensanalyser

Grattis socialdemokrater till er oförmåga att se potentialen i utvecklingen av Sandvikens kommun. Vi har ett tryck på fler bostäder och drivna företagare som skriker efter adekvat arbetskraft. Vi har en ekonomi som är i botten till en följd av ett socialdemokratiskt styre i alla dessa år, skriver Jonas Klang, M.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jonas Klang, M.

Bild: Niklas Sundin

Annons

När ska ni socialdemokrater förstå att ert sätt att styra inte längre fungerar? Företagsrankingen, plats 268 av 290 kommuner, är ni nöjda med detta? Visserligen så gick vi upp elva placeringar, men vi borde vara mycket bättre än så.

Jag sitter även i styrelsen för Högbo Bruk AB. När vi för några år sedan ville införa betalning för ett av alla våra fina skidspår i Högbo, skrek S högt och sa att detta var en så stor fråga att den skulle anses vara av principiell karaktär.

Annons

Annons

Man tillsatte en rätt stor utredning av Högbo Bruk och vilka konsekvenser detta skulle innebära. Högbo Bruk AB har heller aldrig sagt att alla spår ska avgiftsbeläggas. Gratisspår kommer alltid att vara kvar, dessutom i världsklass.

Men för att lägga ned byskolor, och nu badet i Storvik, behöver man inte göra några större konsekvensanalyser på. Det har tydligen mindre påverkan i det stora hela än att få ta betalt för ett av våra fina spår i Högbo Bruk.

Socialdemokraterna i Sandviken! Denna besparing, som ni nu påstår är 900 000 kr. Det tror jag kommer att på flera sätt bli en av era dyraste besparingar ni gör. Ni och vi medborgare kommer att få betala ett mycket högt pris, inte bara kronmässigt, för detta i slutändan.

Jag skicka ett förslag till er på vad ni kan göra med de tomma poolerna nu. Ni har nu grunden för en gigantisk gymnastikhall med fyllda skumgummibassänger. Koppla på en allaktivitetshall på en gång så får ni nog ett kostnadseffektivt bygge.

Dessa två hallar är tydligen inte avhängigt av skolhusplanen utan kan börja byggas omgående. Er slogan "Tillsammans gör vi varandra bättre" vill jag gärna att ni vid tillfälle förklarar för mig vad ni menar.

Jonas Klang, M

gruppledare, ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen

Annons

Annons

Till toppen av sidan