Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: De målar upp en bild av sitt parti som ligger väldigt långt från verkligheten

Therese Metz och Emanuel Hort målar upp en bild av sig själva och sitt parti som ligger väldigt långt ifrån verkligheten. Till att börja med borde de ställa sig frågan är varför det så många islamister som söker sig till just Miljöpartiet, skriver Wanja Delén, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

SD:s Wanja Delén svarar.

Bild: TT

Annons

Det är givetvis ingen slump att deras parti lockar till sig medlemmar och förtroendevalda som uttrycker samma illaluktande värdegrund. Låt oss här ge några exempel på varför vi menar att Miljöpartiet har stora problem med sin trovärdighet.

Mehmet Kaplan, tidigare bostadsminister för Miljöpartiet, fick avgå efter att, bland annat, ha umgåtts med islamister. Han jämförde även Israels agerande i Mellanöstern med Nazitysklands agerande mot judarna under 1930-talet. Med stor motvillighet lämnade Kaplan ministerposten, men flera höga företrädare inom Miljöpartiet, tog honom i försvar. Bland dessa kan särskilt nämnas före detta språkröret Gustav Fridolin, biståndsminister Peter Eriksson och kultur- och demokratiminister Amanda Lind).

Annons

I SVT:s ”Gomorron Sverige” kallade Åsa Romson, dåvarande språkrör för Miljöpartiet, terrordåden i USA 2001 för ”11 september-olyckorna”. Hur man kan uttrycka sig med ord som ”olyckor” i dessa sammanhang är helt oförståeligt.

Annons

Vidare har vi Yasri Khan, förtroendevald för Miljöpartiet, som vägrade ta en kvinnlig reporter från SVT i hand. Ali Khalil, förtroendevald i Botkyrka, försökte förmedla 3 000 röster i utbyte mot en moské. Dessutom har vi Idris Yildis. Han var senast 2018, ordförande i Milli Görus och förtroendevald för Miljöpartiet i Malmö. Han omtalades efter att Malmö kommun betalat ut stora summor i bidrag till just Milli Görus, en rörelse känd för sin antisemitism, bidrag som senare stoppades av kommunen. Till detta ska även uppmaningen från Gävlemoskén, om att rösta på Miljöpartiet, tilläggas. En moské som gjort sig känd för sina kopplingar till radikala islamister.

Detta är bara lite av allt det som går att skriva om det parti som Therese Metz valt att engagera sig i.

De framgångar Sverige haft bygger till stor del på att majoriteten har strävat åt samma håll och att vi haft liknande värderingar. Får vi stora grupper som väljer att ställa sig vid sidan av eller aktivt motarbetar detta framgångsrika koncept kommer det påverka Sverige och Gävle mycket negativt.

Vi befarar också att arbetet för jämställdhet och likvärdighet mellan könen försvåras. Det finns oroväckande exempel från andra delar av landet där det, inom skolväsendet, skett en uppdelning av flickor och pojkar. I Gävle minns vi också etableringen av den islamistiska skolan.

Islamismen är inte något som ska tillåtas styra, eller utmana, vår stat eller vår frihet. Sverigedemokraterna ser det Miljöpartiet blundar för – islamismen är ett hot mot Sverige.

Wanja Delén, SD

oppositionsråd Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan