Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Moderaterna sviker sina löften om samarbete med SD

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skribenten tycker att Patrik Stenvard sviker det han tidigare sagt.

Bild: Arkivbild

Annons

Moderaterna säger nu att man gärna samarbetar med SD i Gävle. Moderatpolitikerna har svårt att värja sig mot egna tidigare löften till väljarna att ett samarbete aldrig är aktuellt.

Nu är M-politikerna fullt upptagna med att försvara sina löftesbrott. Det går dåligt. Vad vi väljare bevittnar är rakt igenom smutsigt och föga trovärdigt.

Annons

Men något så fult och falskt som det distriktsordföranden Patrik Stenvard, M, säger är det faktiskt länge sedan man tvingades uppleva från en politiker. Stenvard säger att ”Vi har under alla år som vi varit aktiva i kommun och region sagt att vi behandlar SD som andra partier.”

Annons

Så sent som strax före och efter senaste valet var löftena helt andra. Läs följande omdömen om SD från Stenvard och bedöm om M är värda ditt förtroende som väljare:

I Arbetarbladet (181018): ”Vår starka rekommendation är att inte ha något samarbete med Sverigedemokraterna i någon församling. Vi står för andra värderingar.”

I GD (180215): ”Förhandla budget kommer inte att ske. Det är uteslutet. Om vi börjar ha samtal om saker och ting kommer det alltid att landa i att man ska kasta ut invandrare på något sätt. Det köper inte jag.”

I Sveriges radio (180910): ”Vi har sagt tydligt att vi inte vill förhandla eller ingå i ett samarbete med Sverigedemokraterna.”

Stenvard tycker enligt egna upprepade utsagor alltså mycket illa om SD. Men nu har Moderaterna en ordförande för länet som tar avstånd från sina egna omdömen! Kan Stenvard kvarstå som ordförande?

Illa berörd väljare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan