Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det som förvånar mig är den tidiga flytten av stadsbiblioteket

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En skiss över det nya kulturhuset.

Annons

Hej Jörgen Edsvik och Helene Börjesson. Tack för ert svar på min tidigare insändare om stadsbibliotekets framtid. Jag ser fram emot den offentliga debatt som snart ska ta fart.

Vad som förvånar mig är den tidiga flytten. Här ska det till ett arbete med detaljplan, utställning, diskussioner, bygglov och eventuella överklaganden. Får jag gissa att det tar två-fyra år innan spaden kan sättas i marken?

Annons

Annons

Vi är nog överens om att den nuvarande byggnaden med sin blå fjällpanel à la sportstuga inte direkt är en arkitektonisk pärla och det blir en grannlaga uppgift för den eller de arkitekter som får uppdraget att försköna stadsbilden med ett hus som vi kan bli stolta över i generationer framöver.

För jag är övertygad om att ni inte vill gå till historien som förstörare av stadsmiljön. Jag antar att ritningar, detaljskisser och modeller kommer att presenteras så att vi medborgare får tycka till om den konkreta planen, inte bara lämna namnförslag, det är ändå cirka 400 miljoner av våra pengar det handlar om.

Lars Biörck

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan