Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Naiviteten är ett genomgående tema hos MP

Frågan är inte om utan hur Miljöpartiets naiva syn på islamism och det mångkulturella samhället, i förlängningen, ytterligare kommer att försämra samhällets arbete att stå upp för våra svenska värderingar, skriver Wanja Delén, SD.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT

Annons

Svar till Therese Metz och Emanuel Hort: Naiviteten är ett genomgående tema hos Miljöpartiet och skribenterna. Man menar på fullaste allvar att man har en feministisk politik som (bland annat) för fram HBTQI-personers rättigheter.

Detta samtidigt som man blundar för migrationspolitikens negativa påverkan på jämställdheten och toleransen i samhället, och dess splittrande effekter i form av integrationsproblem.

Den höga migrationen till Sverige har skapat ett splittrat samhälle. Just kvinnor och personer inom HBTQI, som Therese Metz och Emanuel Hort säger sig värna om mest, är några av de som är värst drabbade. Det går inte att, som Miljöpartiet försöker göra, förena en feministisk politik med en politik för ett mångkulturellt samhälle.

Annons

Annons

Samtidigt som Emanuel Hort menar att han förespråkar feminism uttrycker han, i en tidigare debattartikel, att han inte ser några problem i att män inte vill ta en kvinna i hand. Sverigedemokraterna baxnar för denna patriarkala och kränkande kvinnosyn.

Utvecklingen, i hur vi möter varandra med respekt, förändras succesivt genom en normalisering av ett förtryckande beteende. En normalisering som i detta fall får ett ansikte, genom Emanuel Horts märkliga ställningstagande.

Återkommande får vi rapporter om områden i Sverige som styrs av extrema islamister och där deras hot och påtryckningar begränsar människors frihet. Moralpoliser bevakar kvinnor och barn kring deras klädval och relationer till människor av annan tro.

Långt ner i åldrarna praktiseras heltäckande klädsel och tidigare har det, från vissa utsatta områden, rapporterats om att sex av tio förskolor aktivt hjälpt till att kontrollera att barnen burit slöja. Samtidigt beskrivs hur radikala predikanter skrämmer människor till lydnad.

Forskare från Försvarshögskolan har i en studie undersökt de fundamentalistiska inriktningarna inom islam (bland annat salafister) och dess påverkan på lokalsamhället och Sverige i stort. Här nämns bland annat att salafister i Gävle som utövat påtryckningar på andra muslimer, för att få dem att radikalisera sig. Personer som motsatt sig gruppen har i stället blivit trakasserade.

Annons

Dessa ideologier är en inkörsport till terrorism och det behöver Sverige skyddas från. Rekryteringen till bland annat IS har, per capita, varit mer omfattande i Sverige jämfört med andra europeiska länder.

Att Sverigedemokraterna ser islamism som ett hot mot svenska värderingar är inget avslöjande, det är ett faktum. Frågan är inte om utan hur Miljöpartiets naiva syn på islamism och det mångkulturella samhället, i förlängningen, ytterligare kommer att försämra samhällets arbete att stå upp för våra svenska värderingar.

Wanja Delén, SD

oppositionsråd Gävle

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan