Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Moderaterna duckar i debatten om samarbetet med Sverigedemokraterna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Patrik Stenvard, M, duckar i debatten, tycker skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Sedan Moderaterna i Gävle meddelat att man frångår sitt tidigare löfte att aldrig samarbeta eller samverka med SD i vår kommun, har kritiken varit stor. Den har kommit från vanliga insändarskribenter, den har kommit från ledarskribenter på våra morgontidningar och den har kommit från flera partier i kommunfullmäktige, allra starkast från Liberalerna.

Annons

Som Gävlebor har vi rätt att kräva att Moderaterna har ryggrad nog att svara sina kritiker. Det är det minsta vi kan kräva av ett politiskt parti som väljer att frångå sina löften efter ett val.

Annons

Men M duckar. Demokratin bygger på dialog, deltagande och debatt. När M duckar i den offentliga debatten, var finns öppenheten och transparensen?

Hur ska vi väljare kunna ställa partiet i kommunfullmäktige till svars och till slut göra vårt val på valdagen när M inte svarar upp i debatten? Det finns ju uppenbarligen många frågor att besvara men som i nuläget tystas.

Två av de Gävlemoderater som duckar är Patrik Stenvard och Ann-Charlotte Granath, som i en kort intervju bara ger undflyende svar som går ut på att inget nytt inträffat, trots att man nu väljer att samarbeta med SD i Gävle. Tvärtemot tidigare utfästelser.

Det duger inte! Många är nu besvikna och förväntar sig mer. Det är Gävleborna värda.

Stenvard och Granath bör därför träda fram och förklara varför man frångår sitt löfte att aldrig samarbeta med SD. Är det makt som hägrar? Är Stenvard och Granath så maktsugna att de avser svika löften och väljare?

Liber betyder fri

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan