Annons

Annons

Annons

Sandviken

Se kvällens samtal i Sandviken om hotet mot det fria ordet här

I kväll onsdag hålls ett samtal i Sandvikens folkbibliotek om det fria ordet under rubriken "Ord som förändrar världen". Samtalet kommer att livesändas 19.00 av Studieförbundet Vuxenskolan och sändningen kommer att kunna ses via GD.se i denna artikel.

Text: 

Sandviken har fått en ny fristadsförfattare i Mahdieh Golroo. I Gävle tar Seywan Saedian i veckan avsked efter sina två år som fristadskonstnär.

Annons

I dag onsdag arrangeras ett panelsamtal i Sandvikens folkbibliotek om yttrandefrihet och ordets makt. I panelen sitter förutom nämnda Mahdieh Golroo författaren Anna Sanvaresa, GD:s kulturredaktör Kristian Ekenberg och Karin Hansson, nationell samordnare för Icorn.

Annons

Moderator är Hanna Nordell, som tidigare var fristadskoordinator i Gävle.

TV: Här kommer samtalet att visas med start 19.00.

Inbäddat innehåll

Frågor som ska lyftas: "Vilken roll har litteraturen som samhällsförändrande kraft? Hur kan det skrivna ordet fungera som ett verktyg i kampen för demokrati och yttrandefrihet?"

– Att vara fristad stannar inte vid att ta emot en gäst, det handlar också om att ständigt lyfta frågor om demokrati och yttrandefrihet, både lokalt och globalt. Det gör vi bland annat genom den här typen av program för allmänheten och just biblioteket känns som en självklar plats för ett samtal om yttrandefrihet och det skrivna ordet, säger Sandvikens fristadskoordinator Sofia Lindström i ett pressmeddelande.

Sandviken har fått en ny fristadsförfattare i Mahdieh Golroo.

Bild: Kristian Ekenberg

Annons

Arrangör till "Ord som förändrar världen" är Sandvikens folkbibliotek, Studieförbundet Vuxenskolan och Fristad Sandviken. Studieförbundet Vuxenskolan kommer att livesända samtalet som kommer att finnas att se här på GD.se i denna artikel. Det inledes 19.00.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan