Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det är förskräckligt vilka tokerier som Sandvikens politiska ledning bedriver

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Storviksbadet.

Bild: Catharina Hugosson

Annons

Jag tar med förskräckelse del av tokerierna som S och L (stöttat av C?) bedriver i kommunen. Alla tre partierna går centralt ut med att man ska satsa på landsbygden. S och L är tydligen inte lojala med sina partiledningar. C visar inte var de står. De tre partierna är var för sig långt ifrån att ha väljarmajoritetens förtroende.

Börjar med Storviksbadet: Tekniska kontoret säger att det behövs satsningar på 20-25 miljoner kronor för att det ska gå att hålla badet öppet. Forumgruppen har låtit fackfolk undersöka anläggningens skick. De har konstaterat att anläggningen är fullt funktionsduglig.

I mitt tidigare arbete som VVS-ingenjör, konsult med mera och som VVS-ansvarig i industrin anser jag mig kunna säga att utredningen är professionellt genomförd och med stor säkerhet riktig. Endast normala enkla underhållsåtgärder behövs.

Annons

Annons

Då underhållskostnaderna tydligen är låga är det ett tecken på att den tekniska livslängden är långt ifrån slut, något kommunens tekniska chef hävdar. Forumgruppen presenterar detta för tekniska chefen och ordföranden i kultur och fritid.

Gruppen säger att de bemötts och avfärdats mycket oförskämt. Om chefen och ordföranden hade haft det ansvarskännande för verksamheten som man har rätt att kräva hade de genast sagt att det är intressant och måste undersökas.

Det andra är skolhusplanen som har förkastats av forskare om skolverksamheter med flera och som är insatta i sakfrågan. Den behandlar inga alternativ som kommit fram, inga tankar om hur andra kommunala verksamheter påverkas, inget om hur skolbarn, lärare och anhöriga påverkas, inget om trafikproblemen som uppstår, inga analyser av riktigheten i befolkningsprognosen som kan förändras på grund av coronan. Inget om framtidsplaneringen och visionerna i de olika kommundelarna. Integrationsproblemen har kommunen hittills inte kunnat lösa och nu inbillar man sig att man löser dem via skolplanen.

De olika alternativ som kommit fram i utredningen har S, L och C helt enkelt förkastat och kör över de övriga och fastställer utan diskussion att tjänstemannaförslaget ska läggas fram för kommunstyrelsen.

I Arbetarbladets TV-debatt och i andra sammanhang säger kommunalrådet från S som ordförande i styrgruppen för skolhusutredningen att ingenting egentligen är klart, att allt kan förändras under projektet. Kommunalrådet från L och vice ordförande i styrgruppen sa att han och vi måste lita på tjänstemännen. Det visar att han vet nästan ingenting i frågan.

Annons

Annons

Det var välgörande för saken att panelen och M:s ledamot med sina goda kunskaper påvisade hur tokigt det är. Revisorerna har riktat allvarliga anmärkningar mot kunskapsnämndens ledning av skolverksamheten. Skolplanens hantering och resultat bekräftar även det att de styrande partierna inte klarar av att leda på det sätt som invånarna har rätt att kräva. Sammantaget innebär detta att jag anser att skolplanen inte är i det skick att den kan behandlas i kommunfullmäktige.

Slutord: Är de tre partierna kompetenta att tillsammans leda kommunens verksamhet? Inte enligt min och många andras åsikt. Jag konstaterar att de reducerar sig själva och hjälper SD att få oförtjänta framgångar i nästa val.

Olov Göransson

f.d. liberal, enskild medlem i M men fritt skrivande

Annons

Annons

Till toppen av sidan