Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi tänker inte ge upp Storviksbadet i onödan

Vi har naturligtvis tacksamt tagit del av Forumgruppen i Storviks material, men också det som tekniska kontoret presenterat om deras syn på behoven. Det vi saknar är en mer långsiktig utredning som tittar på skicket för hela anläggningen och på lite längre sikt, skriver Patrik Lundqvist, S.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Patrik Lundqvist, S.

Bild: Aina Lundkvist

Annons

I september lämnade kultur och fritidsnämnden slutligen in uppsägningen av hyresavtalet med tekniska kontoret i kommunen. På många håll har det låtit som att det var spiken i kistan för badets framtid, och det föregicks av en hel del diskussioner.

Annons

Annons

Men kommunen äger fortfarande badet, och måste ta någon form av beslut framöver om hur vi ska gå vidare.

Vi har i Socialdemokraterna diskuterat hur vi går vidare och landat i att vi nu i samråd med C och L kräver en grundlig utredning genom externa experter av skicket på anläggningen för att se vad som behöver göras och vad det i så fall skulle kosta.

Vi har naturligtvis tacksamt tagit del av Forumgruppen i Storviks material, men också det som tekniska kontoret presenterat om deras syn på behoven. Det vi saknar är en mer långsiktig utredning som tittar på skicket för hela anläggningen och på lite längre sikt. Det går säkert att lösa akuta problem för att tekniskt köra badet ett år eller två till, men det skjuter ju bara upp de större investeringarna på framtiden.

Det vi hittills sett är kostnader som beräknats till 20-25 miljoner för rening och lite annat.

Men när och om kommunen tar de besluten så måste alla också veta vilka framtida behov som kan komma.

När badet i Valbo renoverades så tillkom till exempel rejäla kostnader för oförutsedda problem längs vägen. Det finns naturligtvis sådana risker även i Storvik, och ska vi ta en sån kostnad så måste vi veta vad vi gör så långt som möjligt.

Vi tänker inte ge upp om ett utomhusbad i kommunen i onödan, och inte heller låta det sakta dö bort med tillfälliga lösningar.

Annons

Patrik Lundqvist

ordförande Socialdemokraterna Sandviken

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/insandare-det-ar-forskrackligt-vilka-tokerier-som-sandvikens-politiska-ledning-bedriver

Annons

Annons

Till toppen av sidan