Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Svenska kyrkan har blivit en försvarare av en ohållbar migrationspolitik

Svenska kyrkan har förvandlats från en sammanhållande kraft i samhället för utsatta människor till att bli en försvarare av regeringens ohållbara migrationspolitik, pådriven av förtroendevalda socialdemokrater inom Svenska kyrkan, skriver Marcus Lagerroos, SD.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Marcus Lagerroos, SD

Annons

Replik till Karin Sarja: Svenska kyrkan i Gävle, genom kyrkoherde Karin Sarja, kräver nu en amnesti för de ensamkommande unga som kommit till Sverige. Trots avsaknad av skyddsskäl, har nu dessa fått stanna i Sverige tillfälligt, genom gymnasielagen.

Annons

Här går Svenska kyrkan ifrån sitt långvariga arbete med att hjälpa människor i krisernas närområden och som lever under flykt. Svenska kyrkans tidigare inriktning är just det Sverigedemokraterna driver, att hjälpa de 70 miljoner flyktingar runt om i världen som behöver en dräglig tillvaro och där man i dag väljer att underfinansiera flyktinglägren för att i stället prioritera några få utan skyddsbehov i Sverige.

På grund av underfinansierade och odrägliga förhållanden i flyktinglägren i krisernas närområden, valde migranter att ta sig in i Europa. Över 160 000 personer sökte asyl i Sverige 2015 och regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet lämnade gränserna till Sverige vidöppna och statsminister Stefan Löfven utropade ”mitt Europa bygger inte murar”.

Annons

Konsekvenserna av detta får vi ta i dag i form av hög arbetslöshet, trångboddhet, gäng med högt våldskapital, kriminella nätverk och en välfärd som går på knäna.

Gymnasielagen innebar kortfattat att de män (som det främst rör sig om) som nu är över 18 år och som kommit till Sverige, ska kunna få permanent uppehållstillstånd, bara de slutför sina studier och hittar ett arbete som varar i två år. Nu vill kyrkoherde Karin Sarja gå ännu längre och införa en amnesti för dessa individer, och ge dem permanent uppehållstillstånd direkt. En väg som är helt fel att gå.

Visserligen är inte Svenska kyrkans ställningstagande något förvånande, Svenska kyrkan har förvandlats från en sammanhållande kraft i samhället för utsatta människor till att bli en försvarare av regeringens ohållbara migrationspolitik, pådriven av förtroendevalda socialdemokrater inom Svenska kyrkan. Även Svenska kyrkan måste förstå att skydd ges till de som är i behov av det, inte till de som saknar dessa skäl.

Annons

Svenska kyrkan har länge varit en kraft för att hjälpa till i utlandet, i närområdet där kriser är. Precis som kyrkan vill Sverigedemokraterna att hjälpen ska ges på plats. Då ger vi också förutsättningar för att få slut på kriser och människor en möjlighet att återigen bygga upp sitt hem.

Marcus Lagerroos, SD

gruppledare kyrkofullmäktige

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan