Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om trädgårdsavfall, Synsam i Ockelbo, sommartid med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förläng hämtningssäsongen till löven har fallit av, vädjar en skribent.

Bild: Stefan Lindström

Annons

Gästrike Återvinnare har en fantastiskt bra tjänst med att man kan abonnera på hämtning av trädgårdsavfall, men man kan undra hur mycket de vet om trädgårdar. Nu på hösten med alla löv behöver man tjänsten som mest, men då upphör hämtningarna förra veckan, innan löven fallit av träden. Var snälla och förläng säsongen med ett par veckor tills det är slut på löven.

Lövkrattare

Vill fråga Lars Beckman, M, hur han hade agerat om Gävle skulle riskera gå miste om 2 500 jobb? Omräknat skillnaden mellan Ockelbos invånarantal och Gävles invånarantal motsvarar det 150 jobb i Ockelbo. Eller är du inne på samma linje som dina partikamrater i Ockelbo? Du är ju riksdagsman för Gästrikland i alla fall och förhoppningsvis lite mer rutinerad än våra lokala förmågor i Ockelbo. Kan du inte dra tillbaka överklagan till Förvaltningsrätten och sparka ut Bo Stenbäck ur partiet för evigt? Mycket har man varit med om men det här tar f-n i mig priset.

Annons

Annons

Jonsson

Svar till Solstrålen: Du vill ha sommartid för ljusa kvällar! Nu är det så att sommartid mellan maj och augusti har vi i Gävleområdet ljusa kvällar oavsett vad vi kallar tiden. Under oktober-december är det lika mörkt oavsett vilket vi har. Däremot kan vi njuta i en vecka från omställningen av att det är ljust när vi går till jobbet. Sedan hinner tiden ikapp och det blir skumt på morgonen igen. Däremot med sommartid blir det kolsvarta morgnar, solen går då upp klockan 10 på förmiddagen i december och ner klockan 16. Vart tog de ljusa kvällarna vägen då?

Normal soltid

Svar till "Forskare": Man behöver inte alltid uppge källor till sina påståenden. Jag kan till exempel påminna om att det funnits både istider och värmeperioder som uppstod helt utan att kineserna körde bil. Talet om att människans utsläpp av koldioxid skulle vara en kontrollknapp som styr hela klimatet är därmed direkt löjligt. IPCC består mest av forskare som tror att solen inte har några olika aktiviteter som påverkar jorden. Det är i alla fall vad som ligger i datamodellerna som används för att spå klimatet. Att göra prognoser om klimatförändringar har väl gått så där hittills...

Annons

Annons

Sansad

Jättebra att Comhem sätter ner foten. Varför betala mer för så usla program som TV4-gruppen gör? Billiga produktioner vad gäller mat, bak, lek, tävlingar och andra usla program. Jag kan gärna vara utan dessa.

TV-tittare

Svar till Jonatan: Sverige är överamerikaniserat. Allt ska vara på engelska. Som om man har något slags lillebrorskomplex i det här landet. Ned med kulturimperialismen!

Larz Gustafsson, Gävle

Annons

Annons

Till toppen av sidan