Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Högbo ska vara själen i hemorten – utan kraftledning!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Inga kraftledningar över Högbo, kräver skribenten.

Bild: Robban Andersson

Annons

Det har gått snett någonstans. Vattenfall: "Stolt sponsor av svensk idrott" (man säger så av någon anledning!) bygger kraftledning över populärt friluftsområde. Det skorrar betänkligt – men så kommer den ynkliga förklaringen:

Räknenissarna har kommit fram till att det blir dyrare att gå någon annan väg och vips så hugger man. Här ska sparas pengar. Att man de närmaste 40-50 kanske 70-80 åren kommer att dra in flera hundra miljoner för el till Tuna, det nämner man inte. Men att förstöra ett fritidsområde för tusentals människor det orkar man med. Bedrövligt när girigheten får råda.

Annons

Annons

Ett tips på "den långa vägen": Ett par hundra meter(inte kilometer) norrut finns inga anläggningar. inte en endaste lilla stuga. Försök att tänka ut en väg som inte förstör så "in i helvete" för att uttrycka sig på begriplig svenska!

Vad gör kommunansvariga? Det är farligt lite kommentarer på den fronten, hoppas de arbetar i det tysta.

De känner ju väl till vad Högboområdet betyder, inte bara för kommunens innevånare utan för hela landskapet. De skulle bildligt talat blir "halshuggna" om de skulle sälja bort Högboområdet.

Det är ändock så att vad man än kommenterar som bra i Sandviken så kommer kommentaren – och så har vi Högbo! Det är på något sätt själen i vårt förhållande till hemorten. Så ska det vara i fortsättningen också utan kraftledning.

60 år av Högbobesök

(och tusentals andra)

P.S. Varför står det hundratals skyltar om livsfarlig ledning i alla kraftledningsgator? D.S

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan