Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Miljöpartiet borde gå tillbaka till sina rötter

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Miljöpartiet borde se till vårt land i stället för att försöka rädda världen, tycker skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Miljöpartiet försöker hitta ett nytt språkrör, det finns ett antal spekulanter till posten. Alla tidigare språkrören har ju hamnat i diket en efter en. Men nu har dessa partimedlemmar, förhoppning att få bättre framgång i nästa val, bytt sitt program lite grann. Nu vurmar man mer om immigranter än vår miljö.

En av dessa kandidater sa i sin intervju med en kvällstidning hur de vill hjälpa de utsatta flyktingarna i omvärlden. Det var en lång redovisning om detta. När hon kom till miljön sa hon: "Vi vill hejda de ostoppbara klimatförändringarna."

Annons

Annons

Alltså nu har de själva konstaterat att klimatförändringarna är ”ostoppbara”. Då måste de ju byta bana och börja prata smörja om något annat.

Jag anser att partiet borde gå tillbaka till sina rötter och börja med att utreda vår egen miljö och sopa framför sin egen trappa, nedskräpning eller miljövänligt byggande, parker och en human boendemiljö, skolmiljö för en tryggad tillvaro för våra barn.

I vår cirka 4,6 miljarder (seismisk soldata) år gamla planet som har gått igenom otaliga perioder med katastrofer och utveckling framåt borde inte en hundra årig teknisk civilisation rugga denna planet i kanterna. Den har alltid reglerat sig själv oavsett människa eller dinosaurier.

Lämna denna ”världens räddare-mentalitet", den tiden är över. Nu gäller det att rädda vår egen befolkning först, tänk vad det står instruktionerna om syrgasmasker på flygplan, ta den först på dig själv för att kunna rädda andra.

Anja

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan