Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Skolhusplanen och Storviksbadet – tidernas kovändningar?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Norrsätraskolan i Sandviken.

Bild: Micaela Toresson

Annons

Skolhusplanen presenterades av Kerstin Almén, Per-Ola Grönberg och Roland Appelgren som en långsiktig satsning som man kände trygghet i och var stolta över.

Nu skriver Kerstin Almén i en debattartikel att ”alla i styrgruppen stod bakom underlaget” och anklagar ledamöter i styrgruppen för att vara oärliga.

När jag läser utdrag ur partiernas remissvar om Skolhusplanen kan man sammanfatta att inget parti numera står bakom idéerna om ”skolbyar” som det har presenterats, inte ens Kerstin Alméns eget parti. S vill numera ha kvar alla nuvarande skolor i kommunen.

Det kan man kalla kovändning eller var det inte allvar när Kerstin Almén och Per-Ola Grönberg, tillsammans med projektledaren, presenterade skolhusutredningens förslag? Mycket bra naturligtvis att man ändrat sig men det gick fort att byta fot när vinden började blåsa.

Annons

Annons

Man borde naturligtvis från majoriteten, S, C och L, säga att det gick för fort, det blev inte bra och vi har ändrat oss. Alltså: Skolhusplanen i papperskorgen och projektledaren samma väg?

När det gäller Storviksbadet kan man på insändarsidor läsa att ”S, C och L tar nästa steg för badet i Storvik”. Patrik Lundqvist, S, skriver under på det. Det blir alltså en oberoende utredning som Forumgruppen i Storvik har förordat en längre tid.

Nu får Patrik Lundqvist och Peter Kärnström det att låta som att man tänkt så här hela tiden, att man skulle utreda badets framtid alltså. Mycket bra att det blir en utredning men att ta åt sig äran för det verkar lite väl konstigt, men som sagt bra.

Det vore bra om man hade lite dialog om övergripande frågor innan beslut tas i till exempel kultur & fritidsnämnden. Då hade man ju till exempel kunnat titta på ”Översiktsplan 2030 för kommunen” och dokumentet ”Politisk inriktning S-C-L 2019-2022”. Båda dokumenten är mycket noga med utvecklingen i hela kommunen.

Och man hade ju, som till exempel Conny Grönberg, kunnat ge Forumgruppen lite erkännande för bra och genomarbetade synpunkter och lyssnat lite på dem, inte bara den där överseende klappen på huvudet och beskedet att tjänstemännen vet och kan bäst och vi lägger ned badet.

Annons

Ovanstående är verkligen bra exempel på att det lönar sig att sakligt lägga fram sina synpunkter och protestera mot dåliga utredningar och beslut, även om man blir fruktansvärt motarbetade. Och som sagt är det bra att ledande politiker blir tvingade att fundera en gång till när man märker att det bränner till.

Och till slut kan vi eventuellt få en sporthall i Storvik också. Det är ju i alla fall Liberalerna numera inne på och Centern har ju tyckt det hela tiden. Eller hur Carl-Ewert Ohlsson?

Storvikare

Annons

Annons

Till toppen av sidan