Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Här är den bittra sanningen om vindkraft

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tänk er att vi har brist i vattenmagasinen och det är vindstilla och 20 grader minus, skriver skribenten.

Bild: Arkivbild, Olle Larsson

Annons

Tisdag morgon, lite frost i gräset och en grad minus, svag vind. Sverige i övrigt har några minusgrader i norr och några plusgrader i söder och svaga vindar. Trots att hela landet kryllar av vindkraft visar Svenska Kraftnäts kontrollrum att vindkraften orkar producera endast 3,5 procent av vårt elbehov. Lyckan är att det har regnat hyfsat så att våra vattenmagasin är stabila.

Annons

Hur har ni i MP tänkt er den dag kärnkraften är utfasad? Tänk er att vi har brist i vattenmagasinen och det är vindstilla och 20 grader minus. Ska vi köpa koleldad el från Tyskland eller kärnkraft från Finland?

Annons

Är det här den framtid vi ska få när ni vill ödelägga vårt kustområde med skogar av jättesnurror och uppgrävda bottnar. Och hur går det när alla personbilar, långtradare, snöröjare ska vara eldrivna?

Tänker ni er hästdrivna bärgningskärror med reservbatterier utefter E4? Nej det går ju inte heller för hästar och kor fiser ju metangas! Tänk om det bara hade varit fisar som släppts ut under vindsnurrornas korta livscykel allt ifrån gruvbrytning i Kina till den ännu inte redovisade skrotningsmetoden.

Kransalgen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan