Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Ta reda på lite fakta innan du skriver om elbilar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En laddstolpe i Fagersta.

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

Kära DDT, tänk om, tänk rätt, skrev du om elbilar. Innan du skriver en insändare kanske du skulle ta reda på lite fakta. Varför ska vi sprida felaktiga uppgifter runt det här med elbilar?

Jag har kört elbil sedan ett par år tillbaka, och det som många tror är ofta precis tvärtom.

Annons

Annons

Om jag med min elbil reser Gävle-Göteborg så behöver jag inte stå i flera timmar för att ladda. Den typ av laddning som du refererar till kallad destinationsladdning och används när man parkerar hemma över natten, på jobbet, vid gymet eller vid shoppingcentret. Den typen av laddning ger allt från en till 20 mil i timmen beroende vilken bil du har och vilken laddstation som finns på platsen. Den typen av laddare är avsedd för att täcka dina dagliga behov.

Vid resan från Gävle till Göteborg stannat jag troligtvis ändå och går på toaletten, köper något att dricka och högst troligt stannar jag och äter. Vid varje sådant stopp får jag ungefär en mil per minut att lägga till de mil som bilen hade redan vid avresa.

Min bil rekommenderar mig att ladda minst sju minuter på resan för att inte komma fram med tomt batteri, så för mig räcker en kisspaus.

Många tror att det är dyrt, men då jämför man sin 20 år gamla Volvo 740 med en sprillans ny Tesla Model S.

Kör du mycket (mer än 2 000 mil/år) och ska köpa ny bil, bor i villa eller på annat sätt har möjlighet att ladda bilen till vardags så blir elbilen billigare än motsvarade bensinbil.

Johan, nöjd elbilsägare

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/insandare-det-mesta-du-pastar-ar-fel-elbilarna-blir-battre-och-battre

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy