Annons

Annons

Annons

Gävlekillen Axel, 17, sålde slut klädkollektion med Parnevik-dotter på nolltid: "Det tidiga 00-talet är så ikoniskt"

Axel Jakobsson, 17, har fått en raketstart på karriären då hans illustrationer syns på Philippa Parneviks nya kollektion som görs tillsammans med Plick, en köp- och sälj-app för second hand-kläder.
Han går andra året på Vasaskolans bild- och form-inriktning och siktar på New York efter studenten 2022.

Text

Axel Jakobsson är född 2003 och har New York i sikte, men även Konstfack i Stockholm. Illustratör eller inredningsarkitekt är drömmen. "Det är inte alla i min ålder som shoppar second hand, men jag skulle säga att det kommit väldigt mycket bara de senaste åren. Nu kanske det blir mainstream", säger Axel Jakobsson.

Bild: Nils Palmeby

Annons

I Axel Jakobssons generation som kallas z, det vill säga de födda från 1995 och uppvuxna efter millennieskiftet, är Plick en populär köp- och säljapp för second hand-kläder. Här kan du sälja vadsomhelst, allt från mormors gamla lovikavantar till en topp köpt på H&M förra veckan. Troligtvis är det mesta som säljs från början det som kallas fast fashion eller snabbt mode. Alltså kläder som har producerats av företag till låga priser och med konstanta nyheter, där det går väldigt fort från ritbordet till plaggen finns i butik.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på gd.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan