Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: En budget för trygghet och säkerhet i Gävle

Sverigedemokraterna har länge påtalat problemen som den ansvarslösa politiken som regering efter regering, oavsett politisk färg, fört med sig. Tydligt är att den sittande majoriteten, med Socialdemokraterna i spetsen, står handfallna och helt saknar egna verktyg för att leda kommunen rätt, skriver Sverigedemokraterna Gävle.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mattias Eriksson Falk, SD.

Bild: Emma Åhman

Annons

Man satsar, som om tiden stått stilla, på att främst lyfta fram trubbiga satsningar inom miljö med låg effekt men med hög kostnad. Dessutom väljer man att presentera en budget med uppställda mål men där vi inte får någon beskrivning kring hur man har tänkt att nå dessa. De saknar visioner inom företagande, trygghet och äldreomsorg, för att nämna några exempel.

Annons

Samtidigt håller kommunen på att tappa greppet om den växande kriminaliteten och otryggheten. I Gävle har ingen kunnat undgå att samhällsklimatet har utvecklats åt fel håll. Vår tidigare trygga kommun är numer en plats där skjutningar, mord, rån och våldtäkter ägt rum under senaste åren. Samtidigt har vi en pågående pandemi och ekonomiska stålbad som väntar.

Annons

Sverigedemokraterna kommer att möta medborgarnas motiverade oro med den starkaste budgeten för trygghet som vi någonsin presenterat. Vår budget innehåller skapandet av en kommunal trygghetscentral som ska vara öppen dygnet runt.

En utökad kameraövervakning och fler ordningsvakter, kommer att komplettera trygghetssatsningen och ska stå i direkt kontakt samt vara uppkopplade mot den nya centralen. Sverigedemokraterna ser också ett stort behov av ett ökat informationsutbyte med polisen för att stävja våldsutvecklingen.

Ett annat område som ofta glöms bort är den ekonomiska brottsligheten. För att inte dräneringen av vår gemensamma välfärd ska fortsätta, genom att organiserade kriminella utnyttjar systemet, vill vi anställa handläggare som jobbar mot felaktiga utbetalningar. Det kommer att ge ökad tilltro till systemet och ge nettovinster till kommunkassan.

Vår budget är i övrigt en stark välfärdssatsning där vi skjuter till över 80 miljoner, bland annat genom fler anställda inom vården, minskade barngrupper i förskolan, äldrekuratorer, fler vuxna i skolan och satsningar mot psykisk ohälsa. Vi prioriterar bort kultursatsningar och migrationsrelaterade utgifter som kostar mer än de ger i mervärde. Vår budget ger också bättre ekonomisk stabilitet med goda överskott.

Annons

Vår budget skapar ett tryggare Gävle, en starkare välfärd och stabila finanser.

Sverigedemokraterna Gävle

Mattias Eriksson Falk

oppositionsråd

Wanja Delén

oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan