Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: När jag behövde hjälp blev jag behandlad så här...

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De kan verkligen förstöra ens livskvalitet och glädje i livet, skriver skribenten. Observera att bilden är arrangerad.

Bild: Arkivbild

Annons

Svar till "Hopplöst": Jag lider verkligen med dig. Jag fick också ett sådant besked från Försäkringskassan (FK) i slutet av den här sommaren. Efter 180 dagar nekade de att betala ut något och det spelade ingen roll hur läkaren bedömde min hälsa; utmattning och behov av vila.

Annons

Annons

Det var olika handläggare som tog hand om mitt ärende på FK. Den som gav mig beskedet var mycket känslokall. Han sa att jag skulle hitta ett annat och lättare jobb ute som passade min förmåga just då.

Jag tyckte att det var konstigt eftersom jag redan hade ett jobb och varför jag skulle säga upp mig för något annat som kanske inte fanns. Om jag inte hittade något i den här pandemin, skulle jag då inte bli arbetslös? Vilken smart idé!

Han sa att han bedömde efter regeln om 180 dagar och att jag fick göra hur jag ville, men ersättningen kom inte betalas ut mer. Jag har betalat skatter många år under mitt yrkesliv och är sällan sjuk.

När jag då behövde någon hjälp på grund av utarbetande blev jag behandlad på det här sättet. Jag blev utan ersättning för en tid. Det jag behövde då var att kunna få vila upp mig lite till för att jag kunna gå tillbaka och kämpa vidare. I alla fall fick jag bita ihop och återgå till arbetet trots tröttheten och utmattningen. Det har inte varit lätt.

De kan verkligen förstöra ens livskvalitet och glädje i livet.

Var sjukskriven

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan