Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Bra besked om familjekarantän – det ger trygghet för alla!

Kommunal Mitt och Lärarförbundet välkomnar de nya riktlinjer om familjekarantän som idag 1 december presenteras av Folkhälsomyndigheten. Det kommer att ge mer arbetsro och därigenom en tryggare dag för alla, både barn, personal och föräldrar, skriver Barbro Andersson och Anna Söderlund.

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Söderlund, Lärarförbundet.

Bild: Annakarin Björnström

Annons

Förskolan, skolan och fritidshemmen är viktiga verksamheter för barns och ungas utveckling. Det ska vara en trygg plats och ge möjlighet till utveckling och lärande. Tydligheten i detta är viktig och de nya rekommendationerna kommer att kunna förstärka detta.

Smittsäkert mottagande har tagit tid och resurser i anspråk, och både Kommunal och Lärarförbundet har lyft den orimliga arbetsbelastningen det lett till för våra medlemmar. Den här förändringen ger alla yrkesgrupper inom förskolan och grundskolan möjlighet att få mer arbetsro och fokusera på det pedagogiska arbetet.

Annons

Annons

Vi ser det som en seger för våra medlemsgrupper att Folkhälsomyndighetens riktlinjer anpassas till verkligheten i förskolor, skolor och fritidshem.

Barbro Andersson

avdelningsordförande Kommunal Mitt

Anna Söderlund

avdelningsordförande Lärarförbundet

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/smittskyddslakare-wesslen-tror-inte-pa-familjekarantan-jag-foretrader-den-rationella-synen-1

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan