Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Försäkringskassan borde skrotas

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skrota Försäkringskassan, tycker skribenten.

Bild: Arkivbild, Jerry Brodin

Annons

Nu är det dags att säga ifrån på riktigt. Försäkringskassan borde skrotas och handläggarna som administrerar får gå ut och söka nya jobb.

För ett tag sedan skrev jag en insändare om ett ärende till den då ansvarige chefen hos Försäkringskassan. Min fråga var: Ska en handläggare få ta beslutet om ett avslutande trots att den ansvarige läkaren som personen hade gått hos hade skrivit ett separat intyg om sjukdomen? Svaret blev: Ja, det är handläggaren som beslutar.

Annons

Annons

Läkaren som Försäkringskassan anlitar går bara på regeringens beslut om neddragningar och tjänar nog ganska bra i sin tjänst. Det är bra att ha personer anställda inom statliga tjänster som bara håller med och inte ser vilka orättvisor det är.

Civilkurage kan inte finnas och om det är någon som protesterar så blir de obekväma. Den feghet och flathet inom stat, kommun och landsting som finns är förfärlig och jag skulle skämmas att arbeta på en arbetsplats om jag inte vågade strida för de svaga.

Till vår regering: Låt ansvarig läkare avgöra om sjukskrivning eller inte och plocka bort Försäkringskassans läkare. Lämna över administrationen till statens servicecenter. Se till att det är omöjligt att ett ärende blir ett moment 22-ärende. Se till att fördela pengar på rätt sätt så att vård, skola, omsorg med mera får det bra igen.

Skattebetalare

Mer läsning: https://www.gd.se/artikel/insandare-forsakringskassans-lakare-som-inte-traffat-mig-friskforklarade-mig

https://www.gd.se/artikel/insandare-nar-jag-behovde-hjalp-blev-jag-behandlad-sa-har

Annons

https://www.gd.se/artikel/insandare-allt-jag-ville-var-att-fa-hjalp-att-ta-mig-ut-i-livet-igen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan