Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Försäkringskassans läkare som inte träffat mig friskförklarade mig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läkaren struntar helt i vad specialistläkarna har skrivit, skriver signaturen. Observera att bilden är arrangerad.

Bild: Arkivbild, Johannes Björck

Annons

När ska våra politiker öppna sina ögon? Jag sitter här med tårarna rinnande, jag är arg, ledsen och förtvivlad. Varför? Jag är en av de i mängden som har utförsäkrats och anses kunna jobba, trots en arbetstest hos specialist på Arbetsförmedlingen, som jag misslyckades med kroppsligt.

Så det blev ett möte med vård, Försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Det är nu två år sedan... Vad hände?

Annons

Annons

Jo vården var hemma och följde mig, de hade sedan möten om mig – fast så klart utan mig. Min talan hade ingen som helst betydelse. Så jag ansöker om både rehabiliteringsinsatser samt sjukersättning.

Det börjar med att jag får ett avslag på rehabiliteringsinsatser för eftersom jag är sjuk finns ju ingen väg tillbaka till arbete här inte. Så kom nästa avslag på sjukersättning. Försäkringskassans egen läkare som inte träffat, pratat eller skrivit en rad till mig friskförklarade mig. Struntar helt i vad specialistläkarna har skrivit. Det finns arbete till alla.

Efter detta blev jag precis före jul kallad tll Arbetsförmedlingen på möte. Även Försäkringskassan var där. Jag frågar om de inte läser ansökan och går på den. Nej, det är bara en rekommendation, blir svaret.

Hur som helst grät jag hejdlöst där och då eftersom Arbetsförmedlingen inte skriver in mig efter den arbetstest de gjort på mig. Så det blir inget aktivitetsstöd heller...

Jag orkar inte så jag kontaktar soc per telefon. Jag får ingen hjälp trots barn på grund av att jag inte står till arbetsmarknadens förfogande.

Så läget är: Inga pengar, inget mänskligt värde. Tror de att vård medicin är gratis? Vilket de borde vara för oss.

Ingen tomtemor

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy