Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Insändare: Kort sagt om bockinvigningen, corona, bussresor, Brynäs med mera

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Trevlig bockinvigning, tycker skribenten nedan.

Bild: Markus Boberg

Annons

Tack till Gävle kommun för en trevlig bockinvigning! Fint att få duka upp adventsfika och mysa med familjen framför den digitala bockinvigningen. Det var ett jättebra upplägg och skönt att slippa trängas och frysa. Väldigt bra idé i dessa tider.

Josefine

Varför ska man utförsäkra dem som är sjuka efter 180 dagar, när man fortfarande är sjuk efter coronan? När man ser dem som kommer till Sverige och går år efter år utan arbete som vi ska försörja. Det är bedrövligt hur vi svenskar blir behandlade.

Skattebetalande pensionär

Vad är det för skillnad om att vi som inte är pensionärer i Gävle kommun inte har någon möjlighet över huvud taget få någon form av "gratisresor" vissa tider dagtid? Tyck inte synd om er att ni får betala en liten summa per år.

Annons

Annons

Fortfarande en glad pensionär

Många i Brynäs är väldigt sega på skridskorna. Hur kan det vara så? Känner man inte själv att det är så, då måste man väl fråga om kan få nyckel till B-hallen och åka och träna själv. För det måste väl ändå vara så att det är roligare att spela om man inte möter en medspelare på väg hem.

Brynäsare

Gävles budgetmangling gäller väl bara Gävle innerstad eller Gävle stad. Vi andra i periferin existerar knappast. Vi får ta det som blir över. Ta bara det här med cykelvägar. Jag skrev en insändare i GD för många hår sedan om att dra cykelvägen från Överhärde vidare mot Forsbacka och Sandviken. Fick då till svar att cykelväg till Forsbacka kommer år 2020. Och vidare till Sandviken tidigast 2025. Vad händer? Jo, nu är det dags för ny cykelväg till och från Hemlingby, men inget har hänt mot Forsbacka. Så här ser det ut hela tiden. Skjut på investeringar för oss i ytterområden och landsbygd för Gävle stad kommer alltid först.

lassE

Nu får de svenska damerna skärpa sig, inga fler strullopp nu tack. Vid VM i Seefeld krokade två svenskor ihop och föll i sprint. Vid ett annat sprintlopp fällde Stina Nilsson Linn Svan på upploppet. Och så har vi då sista tävlingsdagen i Ruka Finland där det såg ut att bli en högintressant avslutning i jaktstarten. Då passade några av de svenska damerna på att förstöra detta genom att krascha när ingen kunde bestämma vilken som skulle åka först i en nedförsbacke. I och för sig är längdskidor en individuell idrottsgren men någon måtta får det vara. Om ni nödvändigtvis måste fälla någon kan ni väl börja med någon motståndare från någon annan nation än Sverige.

Annons

Annons

Valentin

Signaturen "En som kan gå ett par meter" stör sig på att familjeparkeringarna är upptagna. Vet du inte om att familj kan betyda ensamstående, två eller flera personer. Inget säger att familjer med barn har företräde till dessa parkeringsplatser. Eftersom du kan gå, varför bekymra dig?

Ensamboende och egen familj

IVO presenterar en svidande kritik om hur äldreomsorgen fungerar. Detta har pågått i decennier! Det första vi hör i radion efter det att IVO presenterat sin rapport är att regionen har tagit fram en app för att det ska bli lättare hitta inom sjukvården. Finns det någon bland ansvariga som förstår allvaret?

Jag blir rädd

Passerade gymnastikhuset vid rondellen bredvid Plantagen i Gävle lördag förmiddag. Parkeringen fullpackad. Måste vara massor av gymnastiksugna människor där. Förmodligen i tron att de icke kan smittas av corona. Springa på löpband, lyfta järnskrot, låtsas ro i en eka... Fånigt. Varför inte gå eller springa i skogen, klättra i träd, lyfta stenar, hoppa över stockar och vattenpölar i stället?

Undrande

MP är det största hotet mot vår så kallade demokrati. Vi får hoppas att de lämnar riksdagen nästa val. Lägg ner vindkraftparkerna eller bygg dem runt riksdagen men förstör inte vår natur.

Stefan Olsson

Svar till Lars H: Det tycks vara du som har för lite att göra om dagarna eftersom du stör dig på mig. Dessutom har du inte ett dugg med att göra vad jag gör eller inte gör dagligdags. Det finns för övrigt mycket annat jag stör mig ännu mer på. Folk som lägger sig i, till exempel.

Annons

Annons

Larz Gustafsson, Gävle

Fotnot: Med detta inlägg sätter vi punkt för replikskiftet mellan Lars H och Larz Gustafsson.

Insändarred.

Kommentar till Jessica Rosencrantz och Lars Beckman, M (GD Debatt): Ni glömde en stor nedskräpning som förfular inte bara stadskärnan i Gävle utan hela Sverige, nämligen det som sker var fjärde år, Dessa affischer med ansikten på kända och okända politiker som vill sitta vid köttgrytan och avlönas av det allmänna (som en del politiker benämner bidrag). Så var det med det, Kasta inte sten i glashus, kära Jessica och Lars.

Skattebetalare

Annons

Annons

Till toppen av sidan