Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om S, Brynäs, reflexer med mera

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Till och från kan vi läsa i bland annat insändare personer som ofta eller alltid röstat S i riksdagsval men som skriver att nu när de styr riket med MP aldrig mer kommer att rösta S. Förstår inte tanken hos dessa personer. Är man sosse så röstar man S. I min värld så är det partiets framgångar i valen som avgör hur S ska kunna regera. Alltså ju fler som röstar S desto större inflytande får partiet. Att välja mellan pest och kolera så blev regeringen som den blev 2018. Nästa val 2022 måste S få större inflytande. Tänk om SD, KD och M bildar regering. Då emigrerar jag till ett land som inte tar emot invandrare. P.S. Det sista hoppas jag att ni förstår är ett skämt.

Gör S starkare 2022

Annons

Snälla Brynäs gör om gör rätt! Nu får det vara slut på detta... Jag skäms inför alla i Sverige!

Annons

Jojje

Glad att sådana som du finns, Ove Lennström! Sagt helt utan ironi. Du förvaltar och vårdar Brynäsandan med din kunniga tillbakablick som värmer hjärtat. Det är mot det förflutna och alla härliga segrar vi måste luta oss i mörka nederlagstider. Boorkar och Anderssöner må komma och gå. Men Brynäsandan består.

Lasse Ekstrand

Försäkringskassan gör som staten säger. Vill staten sänka antalet sjuka så agerar Försäkringskassans läkare och friskskriver människor som de aldrig har träffat. Det här är inget nytt men politikerna är smarta. Det är ju Försäkringskassans personal som får stå emot människors ilska.

Stefan Olsson

Svar på alla insändare om Försäkringskassan: Just det – skrota FK har jag skrivit om och åtskilliga insändare om denna myndighets maktutövande. Det är skrämmande att i modern tid detta får fortgå att psykiskt och fysiskt få misshandla sjuka och assistansberättigade människor! Läs mina insändare på gd.se och arbetarbladet.se! Ta kontakt med Uppdrag granskning som är intresserad av era berättelser om hur ni behandlas av FK för nu är de på hugget. Fortsätt kämpa för medmänsklighet!

Mvh

Vanja Palm, Sandviken

Svar till Lars M: Självklart ska man ha reflexer på sig om man är ute på vägarna i mörkret och gärna även på dagen. En person med helt svarta kläder syns väldigt dåligt mot mörk skog som bakgrund. Häromdagen såg jag endast de vita vantarna på en man. Som bilist kan man köra hur sakta som helst men man blir ändå alltid bländad vid möte med en annan bil. Har man då redan sett en reflexväst på håll så kan man väja. Det är ju ändå fotgängare som får mest ont av att bli påkörda så att det borde ju ligga i deras intresse att synas. Jag får en buckla på bilen som går att laga.

Annons

Annons

MH

Nu när pandemin inskränker vårt julfirande så är det dags att passa på och göra något åt hysterin med en tvåtusenårig saga. Sluta att inbilla småbarn att ett barn blev fött i Betlehem och låg i en krubba, där tre vise män överlämnade gåvor till en blivande frälsare, som senare i livet botade halta och lytta och som mättade tusentals med en firre och dessutom kunde gå på vatten. Vad är det som gör att vuxna människor blir som galna när de inte får fira julen som de alltid har gjort? Förklara för mig tack.

Realist

Statsminister Stefan Löfven, S och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

Bild: TT

Folkhälsomyndigheten och regeringen har skött det här med coronan väldigt dåligt. Titta på våra grannländer vad de har skött det bra. Sverige skulle ha gjort som många andra länder, att stänga ner mer. Och varit mer noga i början, inte låta folk åka resa så mycket som vi har fått göra här. Satt folk i karantän, varit hårdare. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har varit för slappa i sin bedömning. Jag tycker det är skandal hur dåligt skött det är med så många liv som gått bort i onödan här i Sverige.

GB

Nu har först Norge och nu även Finland och Sverige beslutat att inte utsätta sina åkare för smitta och ställt in allt deltagande i världscupen först och främst året ut. De nationer som inte gjort det anklagar oss för att vara osolidariska mot själva cupen. Åtgärden är naturligtvis helt logisk om man tänker på konsekvenserna. Hinner inte åkarna få full dos av vaccin före VM senare i vinter får ju även VM ställas in för svensk del eftersom åkarna exponeras minst lika mycket då som nu. Vi får väl se, då sätts hälsan mot ett VM-deltagande emot varandra och då blir det problematiskt. Då får vi se vilken kraft som är den starkaste.

Eoq

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan