Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varför inte diskutera fusionstekniken?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför inte fundera på den nya fusionstekniken? undrar skribenten.

Bild: Arkivbild

Annons

Det som jag hoppas få ett svar från MP på är varför man inte vill prata och diskutera den nya fusionstekniken i kärnkraftverk. Det lilla jag förstår efter att ha läst en hel del om detta så skulle man ju kunna använda det så kallat utbrända kärnbränslet till 90 procent och därmed slippa förvara detta i flera hundratusen år i någon berggrund.

Annons

Efter några år kanske man kan använda allt, tekniken går ju framåt otroligt fort på detta område. Det blir som jag förstått inget farligt avfall att ta reda på. Skulle inte det vara bra?

Annons

Nu förstår jag att ni, om ni svarar, kommer att tala om hur otroligt dyrt det skulle bli att bygga några nya fusionsverk, men då måste man ta i beräkning att det inte blir några farliga utsläpp från dessa verk.

Den verkligt intressanta frågan blir ju hur mycket det kostar att transportera ut flera hundratusentals ton armeringsjärn och minst lika mycket betong ut i havet som redan efter ungefär 20-25 år ska tas om hand och saneras. Där hoppas och förväntar jag mig ett ärligt och uppriktigt svar från i första hand MP men även av övriga partier.

Är detta verkligen miljömässigt försvarbart och framförallt kostnadsmässigt om man jämför med att bygga miljövänliga fusionsverk?

Stig Pettersson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan