Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Se till att alla bussar öppnar framdörrarna

Det är helt otroligt att man från X-trafik låter månad efter månad gå och bussdörrarna är fortfarande stängda. Alla ska trängas i bakdörrarna. Det borde ju ligga i även de ansvariga bolagens intresse att få upp dörrarna på bussarna, skriver Henrik Olofsson, SVG.

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Henrik Olofsson, SVG.

Bild: Christian Massana

Annons

X-trafik visar att de inte tar detta på allvar. Skydda befolkningen och se till att skydd för förarna kommer upp omedelbart.

Majoriteten i Region Gävleborg visar ju tydligt att man inte vågar sätta krav och press på verksamheterna. Lös problemet. Hur svårt kan det vara?

Alla butiker har ju klarat av detta. Smittrisken för alla i handeln i alla butiker är minst lika stor men man löser problemet och folk kan handla. Bussbolagen har ett mycket stort ansvar i denna fråga och de gör ju som X-trafik säger man utreder frågan månad efter månad.

Annons

Annons

Nu är måttet rågat. Nu måste X-trafik ställa krav att omgående öppna upp framdörrarna på bussarna. Vi är i december 2020 och vi har haft ända sedan mars på oss att ordna upp detta synnerligen mycket enkla problem. Sätt upp plexiglasskydd för förarna och öppna framdörrarna och minska risken för smittspridning av covid-19.

Sjukvårdspartiet i Gävleborg

Henrik Olofsson

regionråd i opposition

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan