Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Oklokt att satsa enorma summor på en misslyckad teknik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bättre att satsa på vind- och solkraft, tycker skribenten.

Bild: Olle Larsson

Annons

Tack till Mauritz Glaumann för insändaren den 22/12. Jag håller med dig i det du skriver. Det vore ju väldigt oklokt att satsa enorma summor skattemedel på att försöka utveckla det som man i många andra under så lång tid försökt och misslyckats med nämligen att få kärnkraften lönsam och säker.

Annons

Annons

Den billiga vindkraften och framför allt solkraften finns ju att tillgå i överflöd. Problemet med att solen inte skiner jämt och att det inte alltid blåser löses genom att producera vätgas, som kan lagras, när det är elöverskott och genom att som i dag reglera mot vattenkraftsdammarna.

Jag håller med Mauritz om att statsägda bolaget Vattenfall borde bli mycket aktivare i vindkrafts- men också framför allt solkraftsutbyggnaden. Kommunerna och privatpersoner som äger hus med tak i soligt läge kan också göra en stor insats i omställningen till hållbar energi genom att installera solceller. Det lönar sig!

Thomas

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy