Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Det får inte kosta för mycket att ljusa upp tillvaron

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gävlebocken kommer nog inte att brännas enligt medborgarförslaget.

Bild: Stefan Westrin

Annons

Gällande kommunchefens uttalande i artikeln https://www.gd.se/artikel/agnes-forslag-om-livesand-bockbranning-stoppades-av-kommunchefen-ansags-vara-ett-brott-skulle-sprida-gladje

Annons

Det är precis den där trångsyntheten som skapar ett folkligt förakt för politiker. Självklart bör lagar och regler följas, men oviljan att ens överväga om det går att genomföra lagligt är skrattretande.

Annons

Lika demokratiskt som en betongklump, den står den där står och där står den bra. Går den att flytta på? Ja, men det har jag inte ens övervägt för jag tycker den står bra där den står.

Att gång på gång ta upp ekonomisk kostnad som anledning till att det inte vore värt att ens överväga förslaget, ger även det en känsla av illamående. Det får inte kosta för mycket att tillfälligt ljusa upp tillvaron för deprimerade svenskar under dessa mörka pandemiska tider.

Ingen hade väl förväntat sig ett rungande ja på detta utan kalkyl. Bara att det skulle gå till demokratisk diskussion, som sig bör. Sen nekas om det nekas bör.

Men det blev det inte ens något av på grund av en enskild individs personliga åsikter och tolkning. Skärpning.

Christoffer

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy