Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kort sagt om nyår, bocken, miljö med mera

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ska du köra så välj alkoholfritt, manar en skribent.

Bild: TT

Annons

Nyårsfirande är att rekommendera, om än i små och bekanta sällskap. Fira och festa alkoholfritt så du med säkerhet och en behaglig känsla kan sätta dig bakom ratten och köra hemåt i nyårsnatten. Gott nytt år.

Göran Sydhage på MHF

Agnes Stuber och liberala krönikören Elin Larsson, varför vill ni förstöra något så fint som bocken. Det sparas väl också pengar om den får plockas ned och stommen kan återanvändas. När mina barn var små så var det ett år när det var dans kring bocken, som julgransplundring. Såna minnen kan barn inte få om människor som ni fick bestämma. Varför vill man förstöra och smutsa ner det som är fint?

Fina bocken

Jag undrar hur Agnes tänker när hon tycker att bocken ska brännas på julafton. Ska brandkåren och räddningstjänsten engageras? Har inte de mycket att göra ändå under pågående pandemi? Bränna bocken för att göra Gävle känt? Det är väl succé varje år den inte eldas upp. Det var i alla fall det dummaste medborgarförslaget hittills.

Annons

Annons

Länge leve bocken!

Hörde på nyheterna under juldagen att vår miljöminister Isabella Lövin säger att fiskarna skadas av alla ljud i haven och båttrafiken måste minska. Då ställer man sig en enkel fråga: Hur blir det då med ljuden från alla vindkraftparker som MP vill bygga runt våra kuster utom i Stockholmsområdet? Stora parker är planerade med utländska intressen utefter bland annat Gästrikekusten och norrut. Det är ju märkligt, där strömmen behövs lägger man ned fungerande kärnkraftverk. När ska S vakna och inse att landet kommer att få elbrist nu när allt ska drivas med el?

Stiganders

Inte ett öre till studieförbundet Ibn Rushd. Det krävs inte mycket efterforskningar för att se kopplingen till islamismen. Hör gärna med sekulariserade muslimer som flytt islamismens terror. Låt pengarna gå tillbaka till vår heroiska personal i regionen.

Gunnar

Svar till HT: Själv anser jag att "Gudinnan" är extremt ful, obscen och motbjudande. Julbockarna likaså.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till signaturen Gävlebo: Din insändare andas "vi i Gävle och ni andra utanför". Hur tror du de som kämpat i 30 år för en konstfrusen isbana i Hagaström tycker om hur lätt det är att få pengar till en konstfrusen isbana på Rådhustorget? I Hagaström har man i alla fall en klubb med mycket duktiga tävlande skridskoåkare. Men där sätter Gäves politiker stopp. För det är inte Gävles innerstad det handlar om. Jag säger sätt stopp för Gävles styrande politiker!

Annons

lassE

Annons

Länge leve tidningsbuden! Nu när coronaviruset härjar som värst och vi sitter isolerade från nära och kära vill jag framhäva en grupp av stor betydelse i mörkret: Tidningsbuden. Tack kära ni för er insats. Det är av oerhört stor betydelse för många ensamma att få höra dunsen i brevlådan eller på hallgolvet på morgonen. Det är en påminnelse att livet finns där ute, att saker händer. Man får en stund av gemenskap med världen där utanför. Detta kan inte digitaliseringen ersätta! Måtte jag inte få uppleva den dag då papperstidningen försvinner. Jobba på ni kompisar där ute som kommer med min tidning. Ni ska veta att ni är uppskattade! Tack för att ni finns!

Hon i 34:an

Jag tror att FN:s barnkonvention som nu ska gälla som lag från den 1 januari är ganska "luddig" vad den går ut på. Kan vi få veta och läsa vilka paragraferna som nu ska gälla? Vad är skillnaden mot för tidigare? Var ligger familjernas rätt och skyldighet i den lagen? Jag tycker att barnen tar ut sin rätt själva ändå, utan någon lag. Ibland även för mycket, vilket drabbar de vuxnas liv negativt. Var också snäll och förklara vad barnens skyldighet går ut på och var det står i den nya lagen. En lag som Sverige så länge undvikit att implementera . Måste finnas en anledning varför det dröjt så länge.

Vuxnas rätt i samhället

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan