Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Halva skidspåret var förstört av promenerande och deras hundar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför måste ni promenera i skidspåret? undrar skribenten.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Gävle kommun ordnar jättefina skidspår på Gavlehov. Det är inte många veckor per år det är möjligt att åka skidor i sin närmiljö gratis och det är en fantastisk upplevelse när det går.

Åkte en dag 5,5 km-spåret men tyvärr var halva sträckan trasig. Tråkigt, och farligt, för mig som är stel och lite svag. Människor promenerade, åkte pulka, lekte med hundar eller gick med stavar runt slingan.

Annons

Annons

När jag bad en kvinna att inte jaga sin hund mitt i spåret berättade hon att man ska visa ömsesidig respekt för varandra. Jag undrade vilken respekt man visar när man förstör skattebetalarnas skidspår.

För mig är det samma förstörelse som när man klottrar på väggen i en kommunal skola. Snälla, kan någon av er som gör detta förklara varför ni måste promenera och åka pulka just i spåret? Jag förstår verkligen inte detta behov då stan och skogen är stor.

Jag önskar också svar från Gävle kommun om tanken är att man ska kombinera promenadstråk med skidspår. Jag har åkt där i 40 år men det har aldrig sett ut så här. Om planen är att människor ska vandra och samtidigt åka skidor så får ni gärna lägga mina skattepengar på annat, alternativt sätta upp skyltar och hänvisa till var man kan promenera.

Kristina L

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan