Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tänk om och tänk rätt och prioritera oss sistaårs-elever!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Borgarskolan i Gävle.

Bild: Markus Boberg

Annons

Hej! Jag går sista året på Borgarskolan, sen mars 2020 har vi varit på distans fram och tillbaka. Som de flesta redan förstår så är det väldigt påfrestande att inte få den hjälp vi elever behöver. Att inte få träffa sina klasskompisar och socialisera är för mig väldigt tråkigt.

Det krävs enorm självdisciplin för att kunna klara av studierna på distans, för en del är det nästintill omöjligt att ha lektionerna hemifrån. 24 januari var det tänkt att distansundervisningen skulle vara över, men helt plötsligt får vi ett meddelande av rektorn att det kommer bli delvis distans och delvis undervisning på plats i skolan.

Annons

Annons

Men de elever som går i årskurs et ska prioriteras med att komma tillbaka, sen kommer tvåorna att få komma tillbaka Efter tvåorna är det tänkt att vi är välkomna tillbaka till skolan.

Men vad händer om det återgår till full distans? Då kommer inte sistaårs-eleverna att hinna tillbaka. Vi i årskurs tre har endast fyra månader kvar i skolan. På den korta tiden ska vi hinna ta igen allt de vi missat under distansen.

Vi har berättat för rektorn om vårt missnöje men han håller inte med oss. Ettorna och tvåorna har alla möjligheteter att ta igen skolan på lov och så vidare, medan vi treor endast har dessa fyra månader på oss!

Avslutningsvis, Borgarskolan, tänk om och tänk rätt och prioritera oss sistaårs-elever!

Wilma Högberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan